У Житомирі чоловік вимагає від влади надати йому житло » Новини Житомира
 
 


У Житомирі чоловік вимагає від влади надати йому житло

Автор: admin від 23-05-2013, 19:22, переглядів: 1 450

У Житомирі чоловік вимагає від влади надати йому житло

23 травня, близько 18.00, в Житомирі на майдані ім. С. П. Корольова чоловік, який називає себе Миколою, розпалив багаття, щоб зварити собі чаю.

За словами чоловіка, він – колишній прикордонник. Його дії – своєрідна акція протесту, адже, незважаючи на соціальні гарантії держави, він залишився без житла.

«В нас у місті Житомирі з’явився офіційний бомж. Це я. З офіційного місця прописки мене вигнали силові структури. Я ходив у міську раду до Дебоя поговорити про прописку, він сказав, що зможе прийняти мене 6 серпня, то до того часу я буду чекати тут», - розповів Микола.

За словами чоловіка, він 20 років служив в органах Державної прикордонної служби України, за що держава, згідно закону, гарантує йому право на житло. Чоловік неодноразово звертався до органів влади різного рівня, навіть до президента. Усе марно.

За словами голови Житомирської міської громадської організації «Житомир- наше рідне місто» Віктора Радзюка, який прийшов підтримати протестувальника, раніше колишній прикордонник із сім’єю жив у гуртожитку, наданому державою, але віднедавна змушений винаймати житло за власний кошт.

«Людині немає де з сім’єю жити, він змушений показати це обласній і міській владі, аби вона звернула на нього увагу. У нього сім’я, і він ночує на вулиці. Він, видно, не звідси, але тут служив. Був гуртожиток, а потім, коли він закінчив служити, його, мабуть, вигнали і він пішов на квартиру. Отримує пенсію 1500 гривень, а він все-таки відслужив…», - пояснив Радзюк.

На місце події приїхав пожежний автомобіль, також біля пам’ятника Корольову чергує міліція.

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: