25 років Житомирське обласне відділення Дитячого фонду України відстоює інтереси та права юних » Новини Житомира
 
 


25 років Житомирське обласне відділення Дитячого фонду України відстоює інтереси та права юних

Автор: admin від 29-05-2013, 21:06, переглядів: 1 281

25 років Житомирське обласне відділення Дитячого фонду України відстоює інтереси та права юних

Громадська благодійна організація Обласне відділення Дитячого фонду України відзначила 25 років від дня створення. 29 травня в Житомирі з нагоди цієї події відбулися святкові урочистості. Усіх причетних до історії становлення та розвитку обласного відділення Дитячого фонду України, дітей, яким ця благодійна організація допомогла реалізувати себе в житті, прийшли привітати поважні гості та партнери. Серед них – голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови облдержадміністрації Олександр Никитюк.
«Створення сприятливого життєвого середовища для розвитку кожної дитини, забезпечення її доступу до якісної освіти, охорони здоров’я, дозвілля, відпочинку, реалізації творчих здібностей – серед визначальних напрямків державної політики та органів влади на місцях. Обласне та районні відділення Дитячого фонду України, його партнери спільно з органами влади за ці роки доклали і продовжують докладати багато зусиль для того, щоб наші діти і в місті і найвіддаленішому селі почували себе щасливими та впевненими», – зазначив у своєму вітальному слові голова обласної ради Йосип Запаловський. Як пріоритети спільної роботи він відзначив – активну підтримку дітей сиріт, обдарованих дітей, дітей з обмеженими можливостями, створення умов для повноцінного фізичного та духовного розвитку юних та інші. Голова обласної ради повідомив, що для підтримки дітей та молоді прийнято цілу низку обласних комплексних програм. Це – Комплексна програма оздоровлення та відпочинку дітей до 2015 року; Комплексна програма «Молодь і родина Житомирщини на 2012 – 2016 роки»; Обласна комплексна програма розвитку фізкультури та спорту та інші. На виконання їх заходів передбачено належні кошти з обласного бюджету.
Окремі слова привітання Йосип Запаловський адресував беззмінному голові обласного відлуння Дитячого фонду України Людмилі Шафоренко. Усім учасникам урочистостей керівник обласної ради побажав натхнення, радості, добра й любові.
Тепло та щиро від імені голови обласної державної адміністрації Сергія Рижука та від себе особисто учасників свята привітав заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Никитюк. Він підкреслив, що робота органів влади на Житомирщині організована так, щоб жодний запит, звернення родини не був залишений поза увагою.
Голова обласної ради та заступник голови обласної державної адміністрації групі активістів громадської благодійної організації – ювіляру вручили високі нагороди, премії та квіти.
Відбувся святковий концерт.

Довідкова інформація. Громадська благодійна організація – Обласне відділення Дитячого фонду України створена 26 березня 1988 року на Установчій конференції делегатів міст та районів області. Її беззмінно 25 років поспіль очолює кавалер «Ордена княгині Ольги» Людмила Шафоренко.
Станом на 01.05.13 на Житомирщині 2300 дітей-сиріт, у школах-інтернатах перебуває 964 дитини-сироти; у 31 дитячому будинку сімейного типу і 187 прийомних сім’ях виховується майже 560 дітей. В Вищих навчальних закладах І-ІV рівня акредитації навчається 490 сиріт. У ПТУ – 460 сиріт.
Прес-служба обласної ради

25 років Житомирське обласне відділення Дитячого фонду України відстоює інтереси та права юних

25 років Житомирське обласне відділення Дитячого фонду України відстоює інтереси та права юних

25 років Житомирське обласне відділення Дитячого фонду України відстоює інтереси та права юних

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: