У Житомирському автодорі надалі їздитимуть на джипах - фінінспекція дозволяє » Новини Житомира
 
 


У Житомирському автодорі надалі їздитимуть на джипах - фінінспекція дозволяє

Автор: admin від 30-05-2013, 18:39, переглядів: 1 237

У Житомирському автодорі надалі їздитимуть на джипах - фінінспекція дозволяє

Державна фінансова інспекція у Житомирській області не виявила порушень з боку Служби автомобільних доріг (САД) при закупівлі та використанні дорогих автівок. Автодор продовжує стверджувати, що Тойота Ленд Крузер Прадо, Мітсубісі Паджеро Спорт, Ауді А6 і Тойота Авенсіс і потрібні для “обстеження та нагляду за автомобільними дорогами області”. Загальна вартість автівок – понад 1,5 млн. грн.

Контролюючі органи, до яких звертався Демократичний Альянс намагались всіляко ухилятися від відповідей і перенаправляли звернення один до одного. Під тиском партії управління юстиції визначило крайнього у чиновницькому футболі – Державну фінансову інспекцію у Житомирській області.

Фінансові інспектори доповіли, що неодноразово перевіряли закупівлі САД і виявили, що:

1. Порушень не знайдено;

2. Зазначені автівки були придбані у межах кошторису, затвердженого Укравтодором;

3. На САД не розповсюджується постанова КабМіну, яка обмежує придбання дорогих авто, оскільки служба автомобільних доріг «не утримується безпосередньо за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів».

Натомість, САД, порушуючи Закон, не надає текст дозволу від Укравтодору купувати дорогі автівки. Також Служба автодоріг у області не надає свої кошториси та будь-яку інформацію стосовно «лівих» - позабюджетних доходів.

Голова Житомирської організації партії Демократичний Альянс Дмитро Ткачук зазначає: «Згідно положення "Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) є центральним органом виконавчої влади" і "входить до системи органів виконавчої влади" та фінансується з бюджету, а отже зобов’язане Законом надати свій кошторис».

У ДемАльянсі заявляють, що необхідно змусити Автодор звітувати за всі отримані та витрачені кошти, а також притягнути до відповідальності марнотратників. Якщо запитана інформація не буде оприлюднена найближчим часом, в партії готові позиватися до суду.

«Громадяни сплачують податки та збори. Нормальних доріг немає. Автодор викидає мільйони на машини для себе, а контролюючі органи прикривають ці оборудки. Ми повинні розірвати цей ланцюг брехні і корупції!», - додає Ткачук.

В ДемАльянсі закликають всіх хто не згоден з таким “господарюванням” долучитись до спільної боротьби та заповнити форму з контактними даними http://bit.ly/razom_bilshe

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: