Житомирський водоканал в день можливого відключення захищатиметься перед обленерго в суді » Новини Житомира
 
 


Житомирський водоканал в день можливого відключення захищатиметься перед обленерго в суді

Автор: admin від 11-06-2013, 13:35, переглядів: 1 563

Житомирський водоканал в день можливого відключення захищатиметься перед обленерго в суді

КП «Житомирводоканал» скоротило заборгованість перед ПАТ «Житомиробленерго» на понад 3 млн.грн., підписано актів ще на 13 млн.грн.

Про це повідомив 11 червня 2013 року, під час засідання виконавчого комітету директор водопостачального підприємства Валерій Філіпов: «Ми скоротили заборгованість із понад 21 до 18,5 млн.грн. Вже проведено розрахунків на 3 млн.грн. Завтра відбудеться судове засідання, на якому ми покажемо підписані договори ще на 13 млн.грн.».

Однак, не зважаючи на ці цифри, житомирський водоканал отримав від приватної енергопостачальної компанії попередження про відключення від енергопостачання станцій підприємства з 12 червня 2013 року.

Міський голова Володимир Дебой називає цю ситуацію неприпустимою, адже покриття різниці в тарифах, гарантоване державою, суттєво перевищує заборгованість підприємства за електропостачання.

«На жаль, напруга навколо енергопостачання станцій водоканалу є, не зважаючи на часткове проведення розрахунків, зменшення заборгованості та підписання актів на 13 млн.грн.. Ви маєте вирішувати питання господарських розрахунків між підприємствами, щоб від цього не страждали люди», – звернувся до керівника водоканалу мер Житомира.

Нагадаємо, у минулому році рівень розрахунків водоканалу за енергоносії сягнув 142%. Житомиряни вчасно сплачують за водопостачання, однак тариф відповідає лише на 65% рівню собівартості.

Міський голова Володимир Дебой на Форумі мерів України ініціюватиме направлення колегіального звернення до Президента України Віктора Януковича та Прем’єр-міністра держави Миколи Азарова щодо заборони відключення водоканалів від електропостачання, адже аналогічні ситуації зараз чи не по всіх обласних центрах країни.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: