У Житомирі не всі "чорнобильці" мають змогу безкоштовно отримати ліки » Новини Житомира
 
 


У Житомирі не всі "чорнобильці" мають змогу безкоштовно отримати ліки

Автор: admin від 18-06-2013, 16:07, переглядів: 1 539

У Житомирі не всі "чорнобильці" мають змогу безкоштовно отримати ліки

18 червня 2013 року, пройшла нарада за участю заступника голови міської ради Олександра Бочковського, в.о. начальника управління охорони здоров’я Світлани Левковської, представників Житомирської міської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» та представників медичних установ і аптек міста.

Нарада проходила за сприяння Житомирського міського голови Володимира Дебоя з метою з’ясувати обставини та вирішити проблеми, які виникли навколо забезпечення медикаментами по безоплатних рецептах постраждалого населення від Чорнобильської катастрофи.

За словами голови Ради міської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Валерія Очеретного, коштів для придбання ліків в аптеках мереж КП «Фармація» Богунського та Корольовського районів, що обслуговують населення за пільговими категоріями, не вистачає. Із цим пов’язано декілька причин. Зокрема, виписування рецептів так званими «сімейними підрядами», коли одна людина отримує відразу 16 безоплатних рецептів, а іншій не надаються ліки навіть за одним рецептом. Основою напруги навколо забезпечення медикаментами учасники наради визнали недостатнє державне фінансування для надання пільг щодо ліків для постраждалого населення від Чорнобильської катастрофи. Така сума становить лише 36 гривень на рік на одну людину.

Олександр Бочковський зазначив: «Працівники медичних закладів роблять усе можливе для того, щоб зменшити напругу навколо безоплатних рецептів щодо забезпечення медикаментами. Зокрема, вони підбирають препарати меншої вартості, які є аналогами дорогих закордонних».

Заступник міського голови також наголосив, що у цьому році вперше за всю історію Житомира виділено 200 тис. гривень з міського бюджету для людей, у яких є проблеми з амінокислотами. Вони потребують спеціального лікування та особливого харчування. Раніше їхнє лікування здійснювалося за рахунок коштів, призначених для лікування постраждалих від Чорнобильської катастрофи.

Під час обговорення громадські організації, що захищають інтереси постраждалих від Чорнобильської катастрофи, вирішили створити організаційну групу, яка буде здійснювати контроль за реалізацією безкоштовних рецептів та проводити роз’яснювальну роботу серед людей, які користуються цим видом пільг.

Наразі у Житомирі близько 8664 постраждалих від аварії на Чорнобильській АС. З них 4268 проживає у Богунському районі та 4396 — у Корольовському районі міста.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: