На Житомирщині відзначили 90-річчя від дня створення служби дільничних інспекторів міліції » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині відзначили 90-річчя від дня створення служби дільничних інспекторів міліції

Автор: admin від 18-06-2013, 17:38, переглядів: 1 678

На Житомирщині відзначили 90-річчя від дня створення служби дільничних інспекторів міліції

В актовій залі Управління внутрішніх справ України в Житомирській області 18 червня зібралися дільничні інспектори міліції з усієї області. Вони прибули, щоб відзначити відразу два свята – День дільничного інспектора та 90-річчя від дня створення Служби дільничних інспекторів міліції України. Численний загін охоронців правопорядку, ветеранів служби прийшли привітати голова обласної ради Йосип Запаловський, голова обласної державної адміністрації Сергій Рижук, керівники міста Житомира, партнери та інші гості.
Відкриваючи урочисте зібрання, начальник УМВС України в Житомирській області генерал-майор міліції Анатолій Лазарєв повідомив, що своє професійне свято дільничні інспектори в Україні відзначають, починаючи з 2004 року, коли було підписано наказ Міністра внутрішніх справ про його офіційне встановлення. Але це фактично його друге день народження. Адже перший наказ «Про затвердження Інструкції для районних спостерігачів міських відділів» вийшов 18 червня 1923 року. Керівник правоохоронної служби області подякував своїм колегам за сумлінне виконання професійних обов’язків. «Ви – бійці першого фронту, ви найближче до людей, і тримаєте на контролі ситуацію громадської безпеки. А тому вам найскладніше. Водночас із своїми завданнями ви справляєтеся на «відмінно», - наголосив Анатолій Лазарєв.
«Зміцнення правопорядку, захист прав та інтересів, життя і гідності людей у кожній територіальній громаді області, профілактика злочинів та правопорушень, їх розкриття – далеко не повний перелік основних завдань, покладених на ваші мужні плечі. У будь-який час доби, у свято та будень ви серед людей – готові і на героїчні вчинки, і на вирішення питань їх повсякденного життя», - підкреслив, вітаючи дільничних інспекторів області, голова обласної ради Йосип Запаловський. Він розповів, що органи місцевого самоврядування з дільничними інспекторами на місцях виконують багато спільних завдань із забезпечення якісного та безпечного життя людей. Для посилення взаємодії самоврядної гілки влади з правоохоронцями прийнято ряд обласних програм. Серед яких – комплексна програма профілактики злочинності у Житомирській області на 2011-2015 роки. На виконання її заходів з обласного бюджету спрямовано 350 тис. грн., які використано на зміцнення матеріальної-технічної бази правоохоронної служби області.
Про честь, мужність та самовідданість у професійній діяльності говорив на урочистостях голова обласної державної адміністрації Сергій Рижук. «Ювілей вашої служби – це добра нагода гадати історію становлення, оцінити здобутки всіх та кожного, поміркувати над планами на майбутнє. Ви – досвідчені професіонали і гідно формуєте імідж української міліції серед людей», - сказав голова облдержадміністрації.
Керівники області, міста, гості побажали дільничним міліціонерам області родинного щастя, добра, здоров’я, оптимізму, високих матеріальних статків та повсякчасного професійного успіху.
Кращим працівникам служби вручено святкові нагороди та подарунки.

Довідкова інформація. На Житомирщині створено та працює 25 міських і районних дільничних пунктів, у яких несуть почесну службу майже 400 дільничних інспекторів міліції.
Одним із основних напрямків діяльності служби дільничних інспекторів міліції області є взаємодія з населенням, діяльність громадських помічників і громадських формувань із охорони громадського порядку. Серед кращих громадських формувань області є «Служба охорони громадського порядку» міста Новоград-Волинський. Особливої уваги заслуговує передовий досвід організації роботи з громадськими помічниками дільничних інспекторів міліції на території Ружинського району.
Дільничні інспектори області щороку беруть участь у Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності серед дільничних інспекторів міліції України. Цього року почесне перше місце у ньому виборов старший дільничний інспектор міліції з Романівського району Юрій Камінський.

Прес-служба обласної ради

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: