На Житомирщині проживають не байдужі до чужого горя люди, котрі готові допомагати іншим » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині проживають не байдужі до чужого горя люди, котрі готові допомагати іншим

Автор: admin від 20-06-2013, 21:16, переглядів: 1 876

На Житомирщині проживають не байдужі до чужого горя люди, котрі готові допомагати іншим

На цьому акцентував заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, коментуючи проведений нещодавно на території ресторану «Стара губернія» перший у Житомирі закритий благодійний світський раут «Подих». «Це дуже важливо, що жителі нашої області та зокрема міста Житомира виявляються не байдужими до чужого горя і готові допомагати іншим, у цьому випадку – онкохворим дітям. Особливо приємно, що участь у таких благодійних акціях не відмовляються брати й успішні житомиряни, сприймаючи допомогу тим, хто цього потребує, за необхідність. Це свідчить про те, що на Житомирщині загальносуспільна і моральна ситуація змінюються на краще», – зауважує посадовець. Ярослав Долгих особисто долучився до світського рауту «Подих», придбавши на благодійному аукціоні один із 34-х лотів. «Я вважав своїм громадянським обов’язком зробити внесок у допомогу цим дітям. Ані я, ані моя родина не вагалися щодо участі у цьому проекті», – пояснює заступник очільника області.
Головною метою світського рауту «Подих», що вперше відбувся у Житомирі 14 червня, є фінансова допомога онкохворим дітям на благодійних засадах, а також заразом і розвиток культури філантропії (благодійності) на теренах Житомирщини. Автором ідеї та головою організаційного комітету заходу є сценарист нещодавно представленого короткометражного фільму «Кругообіг» Олена Козловець. Організувати світський раут їй допомогли активні та небайдужі молоді житомиряни, зокрема члени експертної ради обласного благодійного фонду допомоги онкохворим дітям «Разом за життя» Анастасія Рибак, Анатолій Євдощук, Олена Мухіна.
Перший світський раут пройшов у форматі благодійного ярмарку та аукціону, де серед лотів були представлені картини та фотографії місцевих авторів (Віталій Столяров, Анна Гришкевич, Олена Ситченко, Галина Зінчук, Анатолій Шевчук, Олександр Клемм), антикваріат, ікони, вина благородної витримки та м’яч із автографом Андрія Шевченка. Найдорожчий лот вартістю у 8 тис. грн. – картина «Діалог» житомирського художника Віталія Столярова, котрий запропонував на аукціон п’ять полотен. Серед присутніх були представники влади, бізнесу, керівники різних структур і організацій, музиканти, котрі відвідали вечір за особистим запрошенням організаторів. Завдяки активності учасників вдалося виручити 127 тис. 404 грн. Усі кошти з проданих лотів надійшли на рахунок обласного благодійного фонду допомоги онкохворим дітям «Разом за життя», що спеціально відкрили під щорічний однойменний проект у державному банку «Укрексімбанк». Про це повідомили організатори світського рауту «Подих» 20 червня під час пост прес-конференції.
Активно долучився до проведення благодійного рауту «Подих» і депутат обласної ради, підприємець-меценат Ігор Синьов. Саме він допоміг організаторам заходу не лише з наданням приміщення, а й брав безпосередню участь у плануванні дійства.
Організатори висловлюють сподівання, що цьогорічний експериментальний раут «Подих» згодом набере обертів і стане вже традиційним для Житомирщини.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: