Наша молодь вселяє віру у щасливе майбутнє нашого краю та України – Йосип Запаловський » Новини Житомира
 
 


Наша молодь вселяє віру у щасливе майбутнє нашого краю та України – Йосип Запаловський

Автор: admin від 25-06-2013, 15:38, переглядів: 1 799

Наша молодь вселяє віру у щасливе майбутнє нашого краю та України – Йосип Запаловський

Голова обласної ради Йосип Запаловський та голова облдержадміністрації Сергій Рижук напередодні Дня молоді, 25 червня, зустрілися з молодіжним активом області. Лідери молодіжних громадських організацій, творчо обдарована молодь, переможці та призери спортивних змагань, володарі грантів Президента України та премій Кабінету Міністрів за особливі досягнення у розбудові України цього дня отримали найщиріші вітання, слова вдячності і відзнаки за активну участь у реалізації державної молодіжної політики.
Йосип Запаловський, вітаючи молоде покоління українців, висловив переконання у тому, що на Житомирщині живе і розвивається розумна, талановита, амбітна, творча, смілива та обдарована молодь, яка вміє чесно та впевнено відстоювати свої права. «А це вселяє нам віру у щасливе майбутнє нашого краю та України, – відзначив він. – В області сформована цілісна система роботи з реалізації державної молодіжної політики, в основі якої – тісна співпраця органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з активом молодіжних організацій. В області діє обласна програма «Молодь і родина Житомирщини» на 2012–2016 роки. Щороку у рамках її виконання з обласного бюджету спрямовувалися кошти на підтримку громадських організацій, підтримку молодіжного підприємництва, підтримку обдарованої молоді, проведення спортивних і культурних заходів», – сказав голова обласної ради.
Як повідомив Йосип Запаловський, у програмі «Молодь і родина Житомирщини» окремими розділом прописане житлове кредитування для молоді. Воно передбачає забезпечення надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво і придбання житла, а також створення ефективних механізмів для залучення коштів з недержавних джерел фінансування. У 2012 році по програмі пільгового молодіжного кредитування 2 сім’ї отримали кредити на будівництво житла.
Сергій Рижук запевнив учасників зустрічі, що органи виконавчої влади і місцевого самоврядування – завжди і у всьому підтримують молодь, її ініціативи та прагнення. «У цьому році вперше буде вручено 20 стипендій у розмірі 500 гривень кращим представникам молодіжної громадськості Житомирщини», – зазначив голова ОДА.
Йосип Запаловський і Сергій Рижук за вагомий внесок у реалізацію державної молодіжної політики області, роботу щодо пропаганди зорового способу життя, творчого і патріотичного виховання, зайнятості молоді та з нагоди Дня молоді нагородили молодих людей, які досягнули успіху у тій чи іншій сфері діяльності. Голова обласної ради вручив грамоту співзасновнику школи гончарного мистецтва, співробітнику Музею гончарства з Брусилівського району Івану Решті, голові благодійного фонду соціального захисту молодих інвалідів із міста Новоград-Волинський Олександру Гонгальському, провідному спеціалісту відділу молодіжної політики департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Оксані Вахнюк, інструктору Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи «авангард» Анні Буравській та начальнику відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Радомишльської райдержадміністрації Олегу Гончаренку.
Відзнаки від директора департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Раїси Гулої отримали кращі представники молоді з міст і районів області. З метою реалізації значущих творчих проектів та гуманітарній сферах голові правління обласної благодійної організації «Планета для дітей» Ірені Ружицькій та проректору з наукової роботи та інноваційного розвитку Житомирського національного агроекологічного університету Олегу Скидану були вручені гранти Президента України на 2013 рік. Також відбулося представлення радника директора департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА. Ним став голова ЖОМГО «ХХІ покоління».
Присутні стоячи і бурхливими оплесками привітали наймолодшу представницю молоді – ученицю Броницько-Гутянської загальноосвітньої школи Новоград-Волинського району Наталію Потайчук. Дівчинка, ризикуючи власним життям, врятувала від пожежі своїх 8-річного братика і 11-річну сестричку та ще одну дитину. За відважний вчинок департамент директора департаменту сім’ї, молоді та спорту вручив Наталі сертифікат на отримання пільгової путівки до міжнародного дитячого центру «Артек».
Настрій свята під час зустрічі створювали музичні виступи артистів обласної філармонії ім. С. Ріхтера Ліни Шеремет та Артема Кондратюка.
Прес-служба обласної ради

Наша молодь вселяє віру у щасливе майбутнє нашого краю та України – Йосип Запаловський

Наша молодь вселяє віру у щасливе майбутнє нашого краю та України – Йосип Запаловський

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: