ДемАльянс вимагає покарати начальника Державної міграційної служби у Житомирі » Новини Житомира
 
 


ДемАльянс вимагає покарати начальника Державної міграційної служби у Житомирі

Автор: news_maker від 2-07-2013, 10:18, переглядів: 1 621

ДемАльянс вимагає покарати начальника Державної міграційної служби у Житомирі

В Житомирському ДемАльянсі вимагають притягнути керівника Державної міграційної служби (ДМС) до кримінальної відповідальності. Відповідне повідомлення про злочин було зареєстровано в обласній прокуратурі.

Як вже повідомлялось раніше, заступник голови обласної організації партії Іван Фурлет довів у суді, що працівник ДМС неправомірно відмовила йому у прийомі документів для оформлення закордонного паспорта. Чиновники вимагали додаткових 207,15 грн. за “послуги та бланк паспорта”.



При повторній подачі 29 березня 2013р. документи все-таки прийняли із одним платежем - держмитом 170 грн. Попри те, що паспорт Фурлету виготовили ще 6-го травня, начальник УДМС в Житомирській області Сергій Нестерчук відмовив у видачі документа демальясівцю.

“Відмова у видачі мені паспорта є порушенням моїх конституційних прав і за це Кримінальним Кодексом України перебачена відповідальність. Незаконність дій начальника ДМС також підтверджується рішенням Вищого адміністративного суду України від 05.06.2013 року. У тексті рішення чітко зазначено: “послуги ДМС” не є обов’язковими, плата “за бланк” - необґрунтована, а отже примушування сплати за них є неправомірним.” - коментує свою позицію координатор кампанії “СТОП свавіллю в паспортних столах” у Житомирі Іван Фурлет.

У ДемАльянсі наголошують, що озброївшись рішенням ВАСУ, вимагатимуть покарання усіх службовців, які причетні до здирництва в паспортних столах.

“Вимога сплати додаткових платежів, надання додаткових документів, відмова у прийомі документів чи видачі паспорта є незаконними, а отже чиновники, що це роблять повинні нести персональну відповідальність”, - додає Іван Фурлет.

Нагадаємо, що не так давно Прокурор області Ігор Проценко у своєму інтерв'ю, захищаючи здирників з паспортних столів. Він заявляв, що вартість оформлення закордонного паспорта становить 377,15 грн., але так і не зміг аргументувати своєї позиції. Адже в Україні не існує жодного документу, який би затверджував подібну суму.

Цікаво, що скаже очільник Житомирської прокуратури після рішення Вищого адміністративного суду України, яке остаточно доводить необґрунтованість слів прокурора та вимог ДМС.

Також варто нагадати, що в ході чергового рейду активістів Демократичного Альянсу начальник УДМС в Житомирській області Сергій Нестерчук, відкрито заявляв, що є не компетентним у питаннях оформлення закордонного паспорту.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: