До 2015 року на Житомирщині заплановано відремонтувати, реставрувати та замінити десятки пам’ятників та братських могил » Новини Житомира
 
 


До 2015 року на Житомирщині заплановано відремонтувати, реставрувати та замінити десятки пам’ятників та братських могил

Автор: news_maker від 8-07-2013, 13:03, переглядів: 1 509

До 2015 року на Житомирщині заплановано відремонтувати, реставрувати та замінити десятки пам’ятників та братських могил

Це передбачено обласною програмою пошуку і впорядкування поховань жертв війни та політичних репресій на 2013-2015 роки. В переліку об’єктів для впорядкування – пам’ятні місця в дванадцяти районах та двох містах. Зокрема, передбачено реконструкцію братської могили жертв фашизму в м. Олевську ; Меморіального комплексу могил радянських воїнів та жертв фашизму у смт. Чоповичі Малинського району; ремонт пам’ятника Спаленому селу у селі Першотравневе цього ж району; заміна пам’ятників на братських могилах у селах Стетківці, Мала Волиця та Дібрівка Чуднівського району; заміна зруйнованих пам’ятників та влаштування меморіальних плит жертвам воєн та політичних репресій у селах Бистрик, Карабчиїв та Огіївка Ружинського району.

Крім того, заплановано проведення історико-архівних досліджень в державних та спеціалізованих архівах Житомирської області, України та Росії з виявлення невідомих військових поховань, поховань жертв війни та політичних репресій. Впродовж трьох років дії обласної програми поставлено завдання - знайти 180 раніше невідомих поховань. Фінансування всіх заходів – "у межах фінансових можливостей".

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: