В нашій області жінки, що мали намір відмовитися від дитини, цьогоріч отримають прихисток » Новини Житомира
 
 


В нашій області жінки, що мали намір відмовитися від дитини, цьогоріч отримають прихисток

Автор: news_maker від 10-07-2013, 14:25, переглядів: 1 555

В нашій області жінки, що мали намір відмовитися від дитини, цьогоріч отримають прихисток

Цього року, відповідно до соціальних ініціатив Президента України, на Житомирщині планують відкрити обласний соціальний центр матері та дитини. Це стаціонарний заклад, своєрідний реабілітаційний притулок для жінок з дітьми, які через складні життєві обставини мали намір відмовитися від малюка.
В соціальних центрах матері та дитини надають не лише житло, а й психологічну допомогу, каже головний спеціаліст Житомирського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Світлана Бедр:"В цей час вони налагоджують стосунки із своїм соціальним оточенням, із своїми рідними, можливо знаходять роботу. Такий центр матиме в своєму складі як медичний персонал, так і психолога, соціальних працівників. Всі зусилля персоналу мають бути спрямовані на те, щоб допомогти жінці подолати труднощі, які виникли в житті, і залишити дитину в сім'ї".

За даними МОЗ, в Україні кількість відмов батьків від новонароджених за останні роки зменшилась. Якщо сім років тому було півтори тисячі залишених немовлят, то на сьогодні їх вже вдвічі менше. На Житомирщині торік 20 жінок мали намір відмовитися від дітей, за перше півріччя цього року таких випадків - чотири.

"Спеціалісти центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді одразу ж реагують на такі повідомлення і йдуть безпосередньо спілкуватися з жінками. Робота проводиться на те, щоб жінки залишили дитину в родині. І більше половини жінок все ж таки залишають дитину в своїй сім'ї", – пояснює головний спеціаліст обласного центру соцслужб для сім'ї, дітей та молоді Світлана Бедр. Сьогодні в Україні діють 16 соціальних центрів матері та дитини, в яких впродовж минулого року допомогу отримали 566 осіб.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: