Підсумки першого року роботи обласного перинатального центру » Новини Житомира
 
 


Підсумки першого року роботи обласного перинатального центру

Автор: news_maker від 10-07-2013, 18:13, переглядів: 4 140

Підсумки першого року роботи обласного перинатального центру

У рамках реалізації Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства», ініційованого Президентом України Віктором Януковичем, в Житомирській області на базі центру охорони здоров’я матері і дитини був створений обласний перинатальний центр.
Сучасний лікувально-профілактичний заклад ІІІ рівня функціонує з 2012 року, і, щоб підбити підсумки його роботи за рік, 10 липня центр відвідали заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Раїса Гула, заступник директора департаменту охорони здоров’я Сергій Кобилінський.
Супроводжував почесних гостей головний лікар центру, заслужений лікар України, кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеню Юрій Вайсберг, який продемонстрував унікальне обладнання закладу.
«Для раннього виявлення вродженої патології плоду та діагностики важких захворювань у вагітних в центрі функціонують 3 сучасні ультразвукові системи, одна з яких була придбана в 2012 році в рамках реалізації Національного проекту «Нове життя», - розповів Юрій Вайсберг. – Також було отримано сучасний цитогенетичний комплекс, необхідний для проведення ранньої діагностики хромосомних захворювань плоду».
Юрій Вайсберг зазнав, що в центрі наявні два апарати, які можна назвати унікальними, адже на всю Україну їх тільки два. «Наркозна станція, яку ми маємо, дозволяє робити наркоз із дозуванням анестетика таким чином, аби він не впливав на стан внутрішньоутробного плоду, - наголошує головний лікар, - також ми гордимося ліжком-трансформером для пологів, яке є лише у нас та у перинатальному центрі в Донецьку. Поки це ліжко стоїть у нас на апробації, та маємо надію, що до кінця року ми зможемо його повністю оплатити».
Житомирський перинатальний центр є сучасним лікувально-профілактичним закладом ІІІ рівня, в якому надається повний комплекс акушерсько-гінекологічної та неонатологічної допомоги, спрямованої на народження здорової дитини.
«На своєму прикладі можу сказати, що кращого закладу такого плану в Україні немає, - говорить заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих. – Апаратура, яку ми сьогодні бачили, – унікальна. Це, звісно, насамперед заслуга тих людей, які тут працюють. Зі свого боку хочу запевнити, що облдержадміністрація та обласна рада будуть робити все, аби центр успішно функціонував, розвивався та оновлювався».

Прес-служба облдержадміністрації
Підсумки першого року роботи обласного перинатального центру

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: