У Житомирі ветерани розповіли про Курську битву » Новини Житомира
 
 


У Житомирі ветерани розповіли про Курську битву

Автор: news_maker від 17-07-2013, 18:35, переглядів: 1 247

У Житомирі ветерани розповіли про Курську битву

17 липня 2013 року в будинку офіцерів пройшли урочистості з нагоди відзначення 70 річниці перемоги в битві на Курській дузі.

На зустріч зібралися представники ветеранських організацій, молодь та солдати та офіцери з житомирських військових частин. Почесними учасниками зустрічі стали ветерани, які брали участь у цій битві.

Слова вдячності ветеранам війни, а особливо учасникам Курської битви, висловила начальник управління праці та соціального захисту населення Любов Петренко.

Молодий солдат Богдан Іванов розповідає про Курську битву як за підручником: «Курська битва, тривала з 5 липня по 23 серпня 1943 року, є однією з ключових битв Другої світової війни. Вона стала переломною, завдяки цій перемозі нашим військам вдалося перейти з оборонних дій в наступальні».

Самі ж ветерани згадують битву з жахом, та розповідають молодим бійцям про пекло, яке їм довелося пережити.

«Коли почалося це велике танкове побоїще, наші Т-34 за рахунок маневреності знищували німецькі танки з боків, а нам, тим хто був на тяжких машинах ішли в лобову атаку. Нашу лобову броню вони пробити не могли. Йшли наші танкісти на таран. Підривалися навколо снаряди, горіли німецькі і наші танки і земля навколо. У повітрі теж ішов бій, літаки падали і горіли. Це було щось неймовірне, одним словом – пекло», – розповідає ветеран Курської битви, полковник у відставці Іван Варгузін.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: