Житомирська делегація взяла участь в Урочистій Академії до 1025-ліття хрещення Київської Русі » Новини Житомира
 
 


Житомирська делегація взяла участь в Урочистій Академії до 1025-ліття хрещення Київської Русі

Автор: admin від 29-07-2013, 11:13, переглядів: 1 075

Житомирська делегація взяла участь в Урочистій Академії до 1025-ліття хрещення Київської Русі

26 липня в Національному палаці мистецтв «Україна» за участю керівництва держави, духовенства, представників дипломатичного корпусу відбулась Урочиста Академія, присвячена 1025-літтю хрещення Київської Русі.

Участь в урочистостях взяла делегація від Житомирської області на чолі з головою облдержадміністрації Сергієм Рижуком та головою обласної ради Йосипом Запаловським.

Під час спілкування з журналістами Сергій Рижук наголосив на особливій значимості події, яка стала „ чудовою нагодою відійти від буденних клопотів та звернутися до духовних витоків і традицій свого народу”. „Це свято об’єднує віруючих людей і тих, хто ще не відкрив свою дорогу до Бога. У нас непростий час особливо важливо згуртуватися навколо простих біблейських заповідей, навколо прагнення стати добрішими, милостивішими. 1025-річчя хрещення Київської Русі – саме така об’єднуюча дата. Я щиро вітаю усіх з цим величним святом. Хай воно відгукнеться у серці кожного великою радістю і великим щастям”.

До привітань приєднався голова обласної ради Йосип Запаловський: „Сердечно вітаю усіх християн з 1025-літтям хрещення Київської Русі. Для нашої держави це особливе свято, адже саме Київ став колискою християнської Русі. Ми пишаємось цим і будемо робити все, аби Україна займала достойне місце у спільноті християнських держав”.

Коростенський міський голова Володимир Москаленко під час спілкування з журналістами наголосив на тому, що Президент України виступив як миротворець, гарант забезпечення рівних прав і можливостей для всіх конфесій, миру і злагоди у релігійному середовищі: „Це дуже символічно, адже розвиток економіки, неможливий без піднесення духовного”.

„ Сьогоднішнє урочисте дійство дає великий духовний поштовх до щирої молитви, закликає до ще більшої праці задля духовного розвитку України. Щоб світло, яке засвітило у часи князя Володимира ще краще засяяло від нашої віри, від нашої молитви”, - сказав по закінченню урочистостей настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира отець Богдан, наголошуючи на особливій об’єднуючій місії величного ювілею для всіх християн.
Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: