В нашій області Пенсійному фонду недоплатили 77 мільйонів гривень » Новини Житомира
 
 


В нашій області Пенсійному фонду недоплатили 77 мільйонів гривень

Автор: admin від 2-08-2013, 13:23, переглядів: 1 309

В нашій області Пенсійному фонду недоплатили 77 мільйонів гривень

Про складну ситуацію зі сплати внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування говорили на нараді в обласній прокуратурі. Перший заступник керівника цього відомства Анатолій Чумаченко повідомив, що на сьогодні в нашому регіоні загальна заборгованість страхувальників перед Пенсійним фондом України перевищує 77 мільйонів гривень, а зі сплати єдиного соціального внеску – 46 мільйонів. За останній період найбільше зростання заборгованості відбулось у Житомирі, Бердичеві, Бердичівському, Овруцькому, Малинському, Коростишівському та Олевському районах.

Проведені органами прокуратури перевірки вказують, що несвоєчасна та не у повному обсязі сплата соціальних внесків перш за все пов'язана із неналежним виконанням службовими особами територіальних органів Пенсійного фонду своїх повноважень. Окрім цього, державні виконавці недостатньо вживають вичерпних заходів щодо примусового стягнення коштів та не повною мірою використовують свої повноваження щодо притягнення до відповідальності порушників законодавства.

Усього за наслідками перевірок з питань додержання законодавства у зазначеній сфері поточного року зареєстровано 2 кримінальних провадження, внесено понад 40 документів реагування, за якими відшкодовано два мільйони 700 тисяч гривень, до різного роду відповідальності притягнуто 35 посадових осіб органів Пенсійного фонду.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: