Антимонопольний комітет з'ясування причини зростання ціни на яйця курячі » Новини Житомира
 
 


Антимонопольний комітет з'ясування причини зростання ціни на яйця курячі

Автор: news_maker від 7-08-2013, 16:56, переглядів: 1 428

Антимонопольний комітет з'ясування причини зростання ціни на яйця курячі

Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України провело дослідження з метою з'ясування причин зростання відпускних цін на яйця курячі на 38%-95% протягом червня – липня 2013 року в Житомирській області.
В ході дослідження Житомирським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України було встановлено, що зростання цін на яйця курячі в області зумовлено збільшенням видатків виробників області, а саме: на оплату праці, на паливно-енергетичні ресурси, сировину та матеріали тощо.
Підвищення цін на яйця курячі в області протягом червня – липня 2013 року має сезонний характер оскільки виробництво яєць курячих на початку літа для виробників є збитковим, в зв'язку з насиченістю ринка відповідним товаром. Реалізація яєць курячих у зазначений період здійснювалась за демпінговими цінами, а саме: при їх собівартості 5,20 грн/дес. - 5,30 грн/дес., відпускна ціна яєць курячих становила 3,50 грн/дес. – 4,00 грн/дес.
Отже, в результаті проведеного Відділенням дослідження в діях учасників ринку, які зареєстровані в Житомирській області, порушень законодавства про захист економічної конкуренції не виявлено.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: