Екс-архітектор Житомира Тарас Борис критикує проект АТБ, який сам створив » Новини Житомира
 
 


Екс-архітектор Житомира Тарас Борис критикує проект АТБ, який сам створив

Автор: news_maker від 7-08-2013, 19:10, переглядів: 1 892

Екс-архітектор Житомира Тарас Борис критикує проект АТБ, який сам створив

На публікацію Інтернет-видання із коментарем екс-архітектора міста Тараса Бориса щодо «безглуздості та примітивності» будівництва в Житомирі на розі вул. Театральна-Київська магазину «АТБ» нагадуємо: проект цієї будівлі розроблявся колишнім Головним архітектором, директором ПП «Ідеал-Центр» Тарасом Борисом.

В управлінні містобудування, архітектури та дизайну міського середовища підтверджують документально: Тарас Борис презентував і захищав проект будівлі на засіданні архітектурно-містобудівної ради. Це один із перших і головних кроків, необхідних для того, аби будівництво стало реальним.

В ескізному проекті Тарас Борис характеризує ділянку на розі вулиць Театральна-Київська: «Переважає забудова з будівлями громадського та комерційного призначення з інфраструктурою, що склалась історично з формуванням кварталу. Проектом передбачено всі необхідні заходи для функціонування об’єкту (АТБ – ред.). Фасади відповідають вимогам історичного середовища та сучасним».

Будівництво магазину з підвальною частиною, офісної частини як надбудови із 2-х поверхів, по 2 входи до офісної зони та магазину, облаштування пішохідних доріжок, автостоянки – всі ці заходи передбачено ескізним проектом, запропонованим Тарасом Борисом.

У проекті, представленому на засідання містобудівної ради (переважний склад ради – архітектори міста), що відбулася 20.12.12 р. одразу після звільнення Тараса Бориса з посади начальника управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища, зазначено, що приміщення та їх площі прийнято з дотриманням всіх нормативно-технологічних вимог.

На момент підготовки технічних характеристик, аналізу розташування та зовнішнього вигляду будівлі проект, розроблений приватним підприємством «Ідеал-Центр», не зазначався як «безглуздий і примітивний».

Екс-архітектор Житомира Тарас Борис критикує проект АТБ, який сам створив

Екс-архітектор Житомира Тарас Борис критикує проект АТБ, який сам створив

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: