Закордонний паспорт коштує 170 грн. — чи зрозуміє це житомирська феміда? » Новини Житомира
 
 


Закордонний паспорт коштує 170 грн. — чи зрозуміє це житомирська феміда?

Автор: news_maker від 8-08-2013, 12:25, переглядів: 1 530

Закордонний паспорт коштує 170 грн. — чи зрозуміє це житомирська феміда?

8 серпня, о 15:00 в апеляційному суді на майдані Путятинському, 3/65, у залі №619, суд вдруге розгляне справу по видачі закордонного паспорта представнику партії Демократичний Альянс Івану Фурлету, який наприкінці березня вже виграв суд першої інстанції та довів свою правоту. Крім того, Івану ще у травні виготовили паспорт за 170 грн., але видавати його не поспішають.

На попередньому засіданні суд ухвалив зобов'язати відповідачів — працівників Державної міграційної служби (ДМС), що впродовж півроку так і не спромоглися надати жодних доказів правомірності своїх дій, надати такі докази.

Варто відзначити, що в Україні вже ухвалене рішення Вищим адміністративним судом про те, що стягування з громадян в обов'язковому порядку платежів “за послуги та бланк” є неправомірним (http://bit.ly/pasport170_VASU).

Ряд чиновників та посадовців виступали з заявами на захист здирників в паспортних столах. Зокрема, спробував вигороджувати ДМС і прокурор Житомирської області, який в своєму інтерв'ю заявив, що щоб отримати паспорт громадянина України для виїзду за кордон, необхідно сплатити 377,15 грн., а у разі термінового оформлення — 784,30 грн.

Прокуратура м. Житомира також не вбачає у неправомірних діях чиновників ДМС вчинення злочину.

“Мені чи не щодня телефонують люди, висловлюючи обурення щодо відкритого здирництва у паспортних столах на яке ніхто з правоохоронних органів не реагує. Певен сьогодні судді зможуть забити чергових цвях у свавілля здирників”, — коментує демальнсівець Іван Фурлет.

Натомість нагадуємо, що впродовж реалізації кампанії “СТОП свавіллю в паспортних столах” кілька судів першої та другої інстанції постановляють — видати громадянам закордонний паспорт за 170 грн., вимоги сплатити 87,15 грн. за “послуги” та 120 грн. “за бланк” - неправомірними!

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: