З початку року від укусів змій на Житомирщини постраждало 10 людей » Новини Житомира
 
 


З початку року від укусів змій на Житомирщини постраждало 10 людей

Автор: news_maker від 10-08-2013, 20:15, переглядів: 1 541

З початку року від укусів змій на Житомирщини постраждало 10 людей

Подібні нещасні випадки в останній час почастішали в північних районах області. За останню декаду липня двоє людей потрапили до лікарні через укуси змій. Постраждали чоловік і десятирічна дівчинка, які збирали в лісі ягоди.

В спекотний період укус гадюки є надто небезпечними, бо тоді її отрута найбільш токсична, попереджають фахівці управління з надзвичайних ситуацій облдержадміністрації. Розповідає речник прес-служби Микола Мінчук:

"Зазвичай змії втікають від людей. Проте в спеку відчуття притуплюється, вони стають лінивими й малорухливими. Тому люди можуть легко наступити на них. А змії кусають, як правило, тільки тоді, коли на них наступили. Побутує думка, що одразу після укусу треба відсмоктати отруту. Це може зарадити, якщо людина, яка надає допомогу упевнена. Що її ротова порожнина в ідеальному стані: немає ран та подряпин. Тому найкраще не гаяти часу та якомога швидше доправити потерпілого до найближчої лікарні. Бажано звернутися до лікаря не пізніше ніж за годину-дві після укусу. Найбільша проблема в тому, що люди спочатку займаються самолікуванням, а коли вже зовсім зле, тільки тоді звертаються по допомогу лікарів".

Важливо розуміти, що до змій не варто наближатися, хоча б якою маленькою вона не здавалась. Вирушаючи до лісу треба взувати чоботи або високі закриті черевики.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: