В Коростені запровадили пам'ятну відзнаку на честь билинного богатиря » Новини Житомира
 
 


В Коростені запровадили пам'ятну відзнаку на честь билинного богатиря

Автор: news_maker від 14-08-2013, 17:13, переглядів: 1 402

В Коростені запровадили пам'ятну відзнаку на честь билинного богатиря

Коростенці вважають його своїм земляком – рідним братом Малуші, матері великого князя Володимира і його наближеним воєводою, яскравим персонажем часів хрещення Київської Русі.

Тепер ім'я Добрині буде викарбуване на пам'ятній монеті. Ця муніципальна відзнака має назву "Во славу земли древлянской. В честь богатыря Добрыни Никитича". Відзнака встановлена з метою заохочення та відзначення вагомого внеску у дослідження та популяризації історії міста Коростеня, – написано у положенні, затвердженому виконавчим комітетом Коростенської міськради. Подання про вручення відзнаки вноситься на ім’я міського голови керівниками підприємств, установ, організацій, громадських організацій, а також ініціативними групами громадськості. Володарями відзнак можуть бути громадяни України та інших країн, двічі одна людина отримати її не може і щороку таких відзнак присуджуватиметься не більше десяти.

Довідково: Відзнака має вигляд монети округлої форми розміром 40х3 мм, колір білий, виготовлена з металевого сплаву. На аверсі монети напис російською мовою: "Во славу земли древлянской. В честь богатыря Добрыни Никитича". На реверсі "Памятник дарован городу семьёй коростенца Аркадия Петровича Матусевича 2012г. г.Коростень".

В Коростені запровадили пам'ятну відзнаку на честь билинного богатиря

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: