Працівники житомирського ТТУ налаштовані на страйк, влада шукає можливості його не допустити » Новини Житомира
 
 


Працівники житомирського ТТУ налаштовані на страйк, влада шукає можливості його не допустити

Автор: news_maker від 21-08-2013, 18:16, переглядів: 1 503

Працівники житомирського ТТУ налаштовані на страйк, влада шукає можливості його не допустити

Борг по заробітній платі на комунальному підприємстві на сьогодні сягає 5,6 мільйона гривень, люди не отримували зарплати понад чотири місяці: "Невиплата зарплати призводить до того, що ми ледве дотримуємося випуску рухомого складу на лінію, на сьогодні це 65 одиниць.
І другий момент – на сьогодні у нас відбувається відтік кваліфікованих кадрів. На початок року у нас нараховувалося 889 чоловік, на даний час – 799", – повідомив виконуючий обв’язки начальника ТТУ Віктор Саламатін.

Напередодні на конференції трудового колективу працівники поставили вимогу – з ними розраховуються до 27 серпня, в протилежному випадку – на 28 серпня призначають страйк.

Міська влада, в свою чергу, шукає вихід із ситуації, каже міський голова Володимир Дебой. Проте, як і впродовж років, самотужки розв’язати проблему не в змозі. Суми, які виділяються для ТТУ з міського бюджету, чималі: за останні два з половиною роки – понад 45 мільйонів гривень, але вони лише частково покривають потреби підприємства. Субвенція з державного бюджету надходить неритмічно та не в повному обсязі.

На сьогодні міська влада бачить вирішення лише в збільшенні розміру державної субвенції і має пропозиції на перспективу, для депутатів Верховної Ради та Кабінету Міністрів: "Перше, щоб переглянули систему переходу комунальних підприємств на спрощену систему оподаткування, це дасть можливість підприємствам розвиватися; друге питання – щоб субвенція на рівні держави розподілялась цільова для електротранспорту, щоб на рівні області не виникало питань її розподілу в ручному режимі; і третє питання – ми не зможемо кардинально змінити ситуацію, якщо ми не будемо мати сучасних тролейбусів, які б могли, будемо говорити прямо, витіснити маршрутки з центральних вулиць міста".

В місті сподіваються на допомогу обласної влади. Зокрема, що залишок субвенції на пільгове перевезення в розмірі 8,9 мільйона гривень депутати облради виділять Житомиру. Проте, за це ще доведеться повоювати на вересневій сесії, адже кошти на пільгове перевезення очікують і авто перевізники в районах.

Що ж до питання чим швидшої виплати боргів по зарплаті, підприємству готові надати позичку з міського бюджету. А далі – слово за казначейством, як швидко ці кошти надійдуть на рахунки ТТУ.

На завтра призначена позачергова сесія міської ради. Як інформує прес-служба міськради, "Володимир Дебой ініціюватиме виділення додаткових коштів на поповнення статутного фонду КП "ЖТТУ", а також розподіл державної субвенції обсягом 9,437 млн.грн. для ТТУ, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації Сергія Рижука.

Скликання сесії 22 серпня 2013 року пов’язано із технічною необхідністю перерахунку коштів виплати для заробітної плати працівникам ТТУ.

На розгляд ради внесено такі питання:

Поповнення статутного фонду КП "Житомирське трамвайно-тролейбусне управління"

Про внесення змін до рішення міської ради від 27.12.12 №479 "Про міський бюджет на 2013 рік".

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: