У Малині розпочав роботу унікальний центр здоров’я та розвитку дитини » Новини Житомира
 
 


У Малині розпочав роботу унікальний центр здоров’я та розвитку дитини

Автор: news_maker від 21-08-2013, 18:26, переглядів: 2 648

У Малині розпочав роботу унікальний центр здоров’я та розвитку дитини

У Малині розпочав роботу єдиний в області та унікальний для України Міжрегіональний центр здоров’я та розвитку дитини.

Головними завданнями центру стануть: моніторинг слуху у новонароджених та дітей дошкільного віку, аудіометричне обстеження та слухопротезування.

За словами генерального директора центру Тетяни Гордієнко, заклад також буде надавати консультативну допомогу батькам дітей, проводити корекційні заняття із дітьми, що мають вади слуху та мовлення, готувати їх до навчання як в спеціалізованих школах, так і в умовах інклюзивного навчання у загальноосвітніх закладах.

Актуальність відкриття такого центру підкреслює доктор біологічних наук, лауреат державної премії України Борис Мороз: "Я вам хочу сказати, що досвід нашої роботи в Києві говорить про те, що 72% повністю глухих дітей у нас навчаються у звичайній школі. За останні 5-10 років з'явилась реальна можливість дитині з порушеннями слуху і мовлення вчитися в школах, завдяки розвитку медичних, технічних і педагогічних технологій. Вони включають в себе ранню діагностику, і для цього є відповідні прилади, коли ми можемо діагностувати порушення слуху на четвертий-п'ятий день після народження. Після цього здійснюється раннє слухопротезування"

Останнє здійснюється за допомогою адаптивних слухових апаратів або ж за допомогою штучного вуха (так званого кохлеарного протезу).

Малинський міський голова Сергій Стельмах зазначає: "Прозвучала така цифра, що до 80% таких дітей можуть адаптуватися до нормального життя, не відчуваючи себе інвалідами. Але головне – навчити весь персонал восьми областей, що далі робити і є куди звернутися".

У недалекому майбутньому центр планує добудувати приміщення для розташування приїжджих батьків з дітьми, які будуть тут жити у період діагностики та корекції.

"Відкриття центру, де планується супроводити дітей і людей, які мають проблеми зі слухом – для мене це стало справжньою новинкою, я думаю, що це той самий випадок, коли цим центром ще буде пишатися область", – зазначив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: