Під житомиром кістки людей шукали незаконно » Новини Житомира
 
 


Під житомиром кістки людей шукали незаконно

Автор: admin від 31-08-2013, 18:18, переглядів: 1 433

Під житомиром кістки людей шукали незаконно

Висновки комісії, яка наприкінці минулого тижня за допомогою важкої техніки шукала кістки поблизу села Довжик – є непрофесійними, та не мають ніякої юридичної сили. Про це заявляють активісти, які протестують проти будівництва автостоянки на місці, де у воєнні часи масово розстрілювали мирне населення.

Останні розкопки проводили 23-го серпня. На ділянці хаотично пробурували кілька 15-метрових шурфів і склали акт про те, що людських поховань тут не знайшли.

Історики кажуть - в архіві є усі докази, які підтверджують факт, що саме тут відбувалися розстріли, тому вважають недоречним проводити розкопки, щоб заборонити будівництво на цій ділянці.

Оскільки чиновники не беруть до уваги документи з місцевого архіву, активісти направили запити у Німеччину, в архів Третього Рейху, щоб знайти більше доказів та призупинити незаконне будівництво. Також вони виказали недовіру комісії, яка проводила розкопки.

Активісти вимагають, щоб території від Житомира до села Іванавка був наданий статус місця історико-культурной спадщини і таким чином заборонити тут будівництво і будь-яку комерційну діяльність.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: