Про надання пільг на тверде паливо та скраплений газ » Новини Житомира
 
 


Про надання пільг на тверде паливо та скраплений газ

Автор: admin від 2-09-2013, 18:21, переглядів: 2 061

Про надання пільг на тверде паливо та скраплений газ

Відповідно до статті 102 Бюджетного кодексу України та постанови Кабінету Міністрів України від 23.04.2012 № 356 «Про встановлення мінімальних норм забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом та граничних показників їх вартості для надання пільг і житлових субсидій за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» головою облдержадміністрації прийнято розпорядження від 11.04.2013 № 108 «Про затвердження натуральних норм забезпечення твердим паливом та скрапленим газом, відповідно до яких населенню будуть надаватися пільги і житлові субсидії готівкою».
Зокрема, пільги на тверде паливо та скраплений газ готівкою окремим категоріям населення, які мають на це право згідно з діючим законодавством України, надаватимуться за рахунок субвенції з державного бюджету, виходячи із розрахунку вартості однієї тонни твердого палива та одного балону скрапленого газу на домогосподарство на рік із урахуванням граничного показника їх вартості, а саме :
- 1 тонна твердого палива - 995,60 грн.;
- 1 балон скрапленого газу - 127,73 грн.
Наразі, згідно з чинним законодавством України за рахунок субвенції з державного бюджету пільги на тверде паливо та скраплений газ отримують ветерани війни (інваліди війни, учасники бойових дій, учасники війни), особи, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни), жертви нацистських переслідувань та багатодітні сім’ї.
Всі інші пільгові категорії населення (ветерани військової служби та органів внутрішніх справ; громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; сільські міліціонери на пенсії, сільські педагоги, бібліотекарі, рослинники, медики на пенсії та інші) згідно з чинним законодавством України мають право на пільгу лише на придбання твердого палива.
При цьому, особи, які мають право на відповідні пільги згідно з кількома законами, реалізують таке право за одним законом за їх вибором.
Таким чином особи, що мають право на 100-процентну знижку вартості твердого палива одержать у поточному році 995,60 грн., на 75-процентну знижку – 746,70 грн., на 50-процентну знижку – 497,80 грн.
Особи, що мають право на 100-процентну знижку вартості скрапленого газу, одержать 127,73 грн., на 75-процентну знижку – 95,80 грн., на 50-процентну знижку – 63,87 грн.
Порядок надання пільг на придбання твердого палива і скрапленого газу за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам встановлено постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 № 77.
Зокрема, згідно з цим Порядком для призначення пільг з придбання твердого палива і скрапленого газу особи звертаються до сільських, селищних рад або до управлінь праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій (міськвиконкомів) за зареєстрованим або фактичним місцем проживання (якщо особи перебувають на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, за фактичним місцем проживання за рішенням комісій, утворених місцевими держадміністраціями або органами місцевого самоврядування) з відповідною заявою, до якої додають довідку про наявність у житловому приміщенні пічного опалення та/або кухонного вогнища на твердому паливі.
Сільські та селищні ради формують списки пільгової категорії населення та передають дані списки райуправлінням праці та соціального захисту населення для опрацювання.
Після надходження коштів з державного бюджету управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій, міськвиконкомів готують відповідні виплатні документи (відомості) та перераховують кошти державним підприємствам зв\'язку або банківським установам, які здійснюють грошові виплати.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: