Спортсмени-ветерани Житомирщини привезли срібні й бронзові нагороди з престижних світових змагань » Новини Житомира
 
 


Спортсмени-ветерани Житомирщини привезли срібні й бронзові нагороди з престижних світових змагань

Автор: admin від 3-09-2013, 19:24, переглядів: 2 232

Спортсмени-ветерани Житомирщини привезли срібні й бронзові нагороди з престижних світових змагань

3 вересня в облдержадміністрації відбулася зустріч керівників області зі спортсменами-ветеранами, які вибороли призові місця на престижних світових змаганнях. Голова облдержадміністрації Сергій Рижук, перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Раїса Гула сердечно привітали спортсменів Житомирщини. Серед них - команда ветеранів футболу «Аміко», що привезла бронзові нагороди зі Всесвітніх ігор майстрів у м. Турині (Італія), які проходили з 2 по 11 серпня 2013 року за участю понад 26 тисяч спортсменів-ветеранів з 75 країн світу. Команда здобула перемогу у грі за третє місце над командою Канади з рахунком 2:0. Учасниками зустрічі в облдержадміністрації були всі члени футбольної команди «Аміко» з 9 районів нашої області: Це Микола Басюк, Володимир Студзінський, Борис Мазур (Андрушівський район), Микола Ігнатенко (Володарсько-Волинський район), Володимир Тихончук, Петро Базюк, Василь Ткачук (м. Житомир), Олексій Савчин, Андрій Диняк (Новоград-Волинський район), Володимир Бондар (Лугинський район), Василь Мілашевський (Малинський район), Сергій Ходаковський (Радомишльський район), Вадим Корнійчук (Червоноармійський район), Ігор Горбунов (Чуднівський район). Начальник команди – Ігор Вознюк (Андрушівський район).
Гордістю Житомирщини стали також спортсмени-майстри, які взяли участь у 12-му чемпіонаті світу з баскетболу серед ветеранів, що проходив з 12 по 21 липня 2013 року у м. Солоніки (Греція). У цих змаганнях було представлено 180 команд з 45 країн світу. Срібну нагороду серед чоловіків (вікова категорія 55 років і більше) здобув президент Житомирського баскетбольного клубу «Тонус» Сергій Стебновський, а срібною призеркою чемпіонату світу у складі жіночої збірної команди України (вікова категорія 40 років і більше) стала Тетяна Курило, викладач кафедри фізичного виховання Житомирського національного агроекологічного університету.
На зустрічі відзначили й Володимира Матвієнка, гравця баскетбольного клубу «Тонус», який вже вдруге брав участь у чемпіонатах світу з баскетболу серед ветеранів і посів почесне 5 місце.
Сьогодні в області широко реалізовуються соціальні ініціативи Президента України В. Януковича «Діти – майбутнє України», спрямовані на популяризацію здорового способу життя серед дітей і молоді, і саме ветерани спорту є взірцем витримки, мужності, дисциплінованості для підростаючого покоління.
Очільник області Сергій Рижук сердечно привітав учасників зустрічі. Голова облдержадміністрації подякував майстрам за активну життєву і спортивну позицію, наголосивши: «Ви – наша спортивна і людська гордість».
Сергій Рижук висловив глибоку подяку спортсменам-ветеранам за те, що прославляють рідну Житомирщину. «Ви, майстри спорту, представники творчих професій, наші уславлені колективи – «Орея», «Сонечко» та інші – формують не тільки в Україні, а й у світі імідж Житомирщини як освіченого, спортивного регіону з високим духовним культурним надбанням, - зазначив очільник області. - Завоювати повагу у світі можна насамперед через духовність і культуру, які є ознаками цивілізованості і людяності».
Усі присутні спортсмени-ветерани були відзначені почесними подяками облдержадміністрації та обласного відділення Національного олімпійського комітету України.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: