Будівництво салону краси поруч з будинком-серцем у Житомирі призупинили » Новини Житомира
 
 


Будівництво салону краси поруч з будинком-серцем у Житомирі призупинили

Автор: admin від 5-09-2013, 19:13, переглядів: 1 535

Будівництво салону краси поруч з будинком-серцем у Житомирі призупинили

Будівництво салону краси поряд з пам’яткою архітектури – «будинком-серцем» на майдані Перемоги, 8 – призупинено.

Завдяки зверненню народного депутата України Геннадія Зубка (фракція ВО «Батьківщина») до прокурора Житомирської області Ігоря Проценка, інспекція державного архітектурно-будівельного контролю в Житомирській області перевірила законність будівництва даного об’єкту.

В результаті перевірки виявлено ряд порушень. Зокрема, архітектурно-планувальне завдання, видане замовнику у червні 2008 року було скасоване з прийняттям Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння будівництву» у вересні 2008 року та втратою чинності у травні 2009 року постанови Кабміну «Про порядок надання архітектурно-планувального завдання та технічних умов щодо інженерного забезпечення об’єкта архітектури і визначення розміру плати за їх видачу». Згаданий закон набрав чинності з жовтня 2008 року, а отже максимальний термін дії архітектурно-планувального завдання, виданого для даного об’єкту – жовтень 2010 року, йдеться у листі інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Житомирській області.

Наразі інспекція призупинила будівництво салону краси, яке не відповідає законодавству, державним стандартам, будівельним нормам тощо, до виконання замовником будівництва всіх необхідних вимог. На виконання припису замовнику надано термін до 2 жовтня 2013 року.

Нагадаємо, 12 серпня цього року народний депутат України Геннадій Зубко звернувся до прокурора Житомирської області Ігоря Проценка з вимогою перевірити законність будівництва поруч з «будинком-серцем».

Впритул до пам’ятки архітектури місцевого значення ІІ пол. ХІХ ст. збираються звести багатоповерховий салон краси. Стурбована громадськість висловила протест проти руйнування унікального будинку у формі серця й звернулася до Геннадія Зубка.

Житомиряни зазначили, що вказана будівля міститься в переліку пам’яток архітектури місцевого значення під №47, має охоронний номер та номер у комплексі 164.

У депутатському зверненні Геннадій Зубко вимагав перевірити законність будівництва салону краси, дотримання вимог земельного законодавства при наданні земельної ділянки для будівництва, зупинити будівельні роботи на період розгляду справи, а також забезпечити представництво інтересів держави в суді за позовами про скасування документів розпорядчого та дозвільного характеру й відшкодувати завдані збитки.

Унікальний «будинок-серце» збудували як пожежне відділення у садибі брандмейстера Златоровича, який 30 років очолював міську пожежну охорону. У садибі знаходилася й перша міська пожежна команда, створена в 70-х роках XIX століття.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: