Черняхівський район - важливий промисловий і культурний осередок Житомирщини » Новини Житомира
 
 


Черняхівський район - важливий промисловий і культурний осередок Житомирщини

Автор: admin від 9-09-2013, 08:54, переглядів: 2 778

Черняхівський район -  важливий промисловий і культурний осередок Житомирщини

Про це зазначив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих зазначив під час урочистостей з нагоди 90-річчя з дня утворення Черняхівського району та 470-річчя заснування Черняхова.
«В регіоні відроджується економіка, агропромисловий комплекс, мережа освітніх, культурних та соціально-побутових закладів, - говорить Ярослав Долгих, - Район славиться видобутком граніту, червоної та білої глини. Тут працюють підприємства, де досить висока заробітна плата. Жителі району знаходять можливість співпрацювати із міжнародними структурами. Сьогодні на території району, в одному із селищ, освоюється 8 млн. гривень. Приємно зазначити, що при спілкуванні жителі Черняхівщини говорять, що на власному прикладі відчувають позитивні результати реалізації в районі стратегічних програм Президента України, завдяки яким не тільки збережено стабільність, але й досягнуто суттєвих показників економічного розвитку району та покращення добробуту людей праці. Отож, на Черняхівщині є чому повчитися іншим районам».
Черняхівщина – благодатний край з давньою історією. Тут майже тисячу років тому жили, воювали, обробляли землю, вирощували хліб, ростили дітей наші далекі пращури. Тут, у древніх лісах, серед річок і озер осіли древлянські племена, що підтверджено історичними фактами. Найбільшим багатством району є його люди: привітні, гостинні, талановиті, роботящі, котрі своєю працею і ратними справами примножували славу словянсько-древлянського роду в усі часи. Ще починаючи з Київської Русі вони ніколи не схиляли голови перед поневолювачами, завжди понад усе цінували свободу, честь і гідність.
Привітати жителів району зі святом приїхали: заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, Народний артист України Кондратюк Андрій, начальник обласного управління культури, Народний артист України Юрій Градовський. кавалер трьох орденів трудової слави Лідія Сівченко, керівники району різних років, а також керівники сусідніх районів.
Також Ярослав Дмитрович прочитав вітання від Президента України та нагородив Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної ради за багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток. Окрім цього було вручено і відзнаки «Честь і слава Черняхівщини» та «Почесний громадянин смт. Черняхів».
У цей час гості свята мали можливість відвідати різноманітні виставки й святковий сільськогосподарський ярмарок, традиційно організований сільськими й селищними радами Черняхівського району. Відбувся і конкурс дитячого малюнку на асфальті «Черняхівщина – моя доля».
Черняхівський район -  важливий промисловий і культурний осередок Житомирщини

Черняхівський район -  важливий промисловий і культурний осередок Житомирщини

Категорія: Фото / Новини Житомирщини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: