На Житомирщині телефонні шахраї продовжують виманювати у людей гроші » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині телефонні шахраї продовжують виманювати у людей гроші

Автор: admin від 9-09-2013, 13:25, переглядів: 1 389

На Житомирщині телефонні шахраї продовжують виманювати у людей гроші

На Житомирщині активізуються телефонні шахраї. Незважаючи на те, що правоохоронці постійно закликають громадян до обережності, лишається чимало довірливих людей, яких шахраї ловлять на гачок. Зловмисники користуються старою схемою: повідомляють співрозмовникам про неприємності, у які потрапили їхні рідні, та вимагають кошти за вирішення проблеми.

У такий спосіб шахраям вдалося ошукати 80-річного пенсіонера. Аби допомогти своєму синові, який, нібито побив людину і потрапив до міліції, чоловік поповнив рахунок мобільника шахрая на дві з половиною тисячі гривень. 71-річна житомирянка, щоб врятувати сина від наслідків нібито вчиненого ним ДТП, віддала зловмисникові тисячу євро. А 49-річна жителька Ємільчинського району повірила смс-повідомленню та перерахувала 1600 гривень невідомому, який обіцяв не притягувати до відповідальності за порушення її чоловіка, який відбуває покарання у в’язниці.

Правоохоронці вкотре наголошують: шахраї, в основному, телефонують у ранню пору доби, вимагаючи терміново діяти, не даючи оговтатись. Розкажіть про цей дзвінок ще комусь із близьких і починайте обдзвін служб самостійно. Обовязково зателефонуйте тому, хто нібито потрапив у біду. Впевнившись, що вас намагалися обдурити, одразу дзвоніть до міліції. Таким чином ви допоможете викрити чергового шахрая та запобігти низці інших правопорушень, інформує прес-служба обласного управління МВС.

Також слід врахувати, що якщо ж подібна ситуація є реальною, то усі ваші подальші дії набувають чітких рис кримінального правопорушення, в якому ви стаєте співучасником. Адже передача коштів посадовій особі за вирішення особистих питань є ніщо інше, як хабар. У такому випадку слід повідомити правоохоронні органи та викрити нечесного посадовця. Телефон довіри УМВС України в Житомирській області (0412) 40-74-93.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: