Вивезення побутових відходів у Житомирі визнали окремою комунальною послугою » Новини Житомира
 
 


Вивезення побутових відходів у Житомирі визнали окремою комунальною послугою

Автор: admin від 10-09-2013, 19:13, переглядів: 1 897

Вивезення побутових відходів у Житомирі визнали окремою комунальною послугою

Її виведено з переліку житлово-комунальних послуг. А відтак сума сплати за вивезення сміття в загальній квитанції буде стояти окремим рядком. ЖЕК буде отримувати від мешканців кошти і окремо розраховуватися із підприємствами за вивіз сміття. Оплата за вивезення сміття на сьогодні не змінюється, за деяким виключенням, стверджує начальник управління житлового господарства міськради Світлана Пивоварова :

"Я сьогодні не можу сказати, коли буде збільшено тариф на вивезення твердих побутових відходів. Сьогодні висновки щодо економічного обґрунтування даних тарифів надає державна інспекція. Збільшення тарифу є поки що у одного перевізника, який обслуговує ВЖРЕП №4".

На засіданні виконкому Житомирської міськради міський голова Володимир Дебой пояснив, що однією з причин прийняття змін в системі оплати послуг є намагання навести лад із вивезенням сміття в приватному секторі. Сьогодні з 30 тисяч домоволодінь в місті договори на вивезення сміття уклали 21 тисяча. А фактично сплачують за послугу тільки 12 тисяч. За словами заступника міського голови Володимира Кропивницького, робота в цьому напрямку посилиться. До того ж влада встановить в приватному секторі контейнери для сміття, щоб люди знали, за що вони платять. Щодо вивезення крупногабаритного сміття, то ця послуга залишається за ЖЕКами і входить до загального тарифу під назвою "житлова послуга". До слова, рішення про виведення із загального переліку житлово-комунальних послуг рядку "вивезення побутових відходів" не було підтримано чотирма членами виконкому, проте більшість проголосували "за".

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: