Під час семінару наголосили на необхідності проведення профілактичної роботи для запобігання негативним проявам у дитячому середовищі » Новини Житомира
 
 


Під час семінару наголосили на необхідності проведення профілактичної роботи для запобігання негативним проявам у дитячому середовищі

Автор: admin від 11-09-2013, 20:35, переглядів: 1 598

Під час семінару наголосили на необхідності проведення профілактичної роботи для запобігання негативним проявам у дитячому середовищі

11 вересня у Бердичеві був проведений кущовий семінар для заступників голів з гуманітарних питань, начальників служб у справах дітей райдержадміністрацій, міської ради, районних, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з питань удосконалення роботи органів опіки та піклування щодо поліпшення становища у дитячому середовищі.
У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Олена Савельєва, керівники і працівники соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо захисту дітей, зокрема дітей-сиріт, у ході семінару були розглянуті такі проблемні питання, як охоплення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання; розширення мережі прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та влаштування в них дітей; організація роботи органу опіки та піклування щодо влаштування дітей, які перебувають в державних інтернатних закладах, в сімейні форми виховання тощо.
У своєму виступі заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих звернув увагу на таке актуальне питання, як розбудова мережі прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу. Він наголосив на прийнятті на районному рівні програм по забезпеченню житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. «Ми маємо проводити роботу по запобіганню дитячій бездоглядності та безпритульності, - наголосив Ярослав Долгих, - яка має сприяти соціальному захисту дітей-сиріт та безпритульних».
В обговоренні проблемних питань взяли участь заступники голів, начальники служб у справах дітей Коростишівської, Попільнянської, Радомишльської, Червоноармійської райдержадміністрацій та інші.
«В області близько 3,5 тисячі дітей, які перебувають на обліку в службі у справах дітей як такі, що опинились в складних життєвих обставинах, - зазначила начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Олена Савельєва. – В основному ці діти проживають у сім’ях, де батьки ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків. В таких родинах діти бачать далеко не здоровий спосіб життя, який ведуть батьки. Враховуючи зазначені факти, достатньо актуальним є проведення на всіх рівнях профілактичної роботи щодо запобігання негативним проявам у дитячому середовищі. Серед зазначених заходів особливе місце займають організація змістовного дозвілля та залучення дітей у спортивні гуртки та секції. Це є актуальним з огляду на настанови щодо залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом, проголошені у соціальних ініціативах Президента України «Діти – майбутнє України».

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: