Цього року драмтеатр відкриватиме театральний сезон двічі » Новини Житомира
 
 


Цього року драмтеатр відкриватиме театральний сезон двічі

Автор: admin від 12-09-2013, 21:25, переглядів: 1 370

Цього року драмтеатр відкриватиме театральний сезон двічі

Це вперше за більш ніж двохсотрічну історію житомирського театрального мистецтва, коли творчий колектив, віддаючи данину ювілейному 70-ому театральному сезону, 14 вересня відкриває перший театральний сезон для юних глядачів. Ідея належить комерційному директору театру Ніні Рябенко, з ініціативи котрої театр вже не обмежується лише показом вистави, але й активно долучає до співпраці зацікавлені організації:

"Ми співпрацюємо з організаціями "Перемога" і "Прорив". Вони приводять на спектакль "Втеча з реальності" людей зі свого реабілітаційного центру, щоб ті подивилися виставу. І ті, хто зміг перемогти наркоманію, вони виступають перед школярами, перед студентами, пояснюють їм, що це таке є і що з ним потрібно боротися".

В репертуарі театру – 10 вистав для дітей молодшого шкільного віку і вісім для тих, кому до і за 18. Тут і класика, і соціально-значимі вистави, котрі, у певній мірі, пропонують шляхи вирішенні важких проблем у молодіжному соціумі: наркоманії, дитячого алкоголізму, абортів. Однак, як свідчить практика, не всі відповідальні за виховання підростаючого покоління на місцях, особливо в районах, це розуміють, бідкається художній керівник театру і режисер Наталія Тимошкіна:

"Ми часто пропонуємо привезти наш спектакль в район, в село. І дуже прикро, коли у відповідь чуємо таке : "Ні, не треба, до нас вже цирк приїхав". Що ж це за директори шкіл, педагоги, які віддають перевагу невідомо якій бригаді циркачів, відмовляються від театру? Адже повинна бути всебічна співпраця з усіма дитячими структурами задля вирішення таких серйозних проблем".

Як відомо, будь-яку хворобу легше попередити, аніж потім лікувати. І ми готові, – ділиться наболілим директор театру Наталія Ростова, – виїхати зі своїми виставами в будь-який найвіддаленіший район нашої області, але відсутність коштів на бензин вщент руйнує найкращі наші пориви.

"Ще два роки тому була ініціатива нашого театру – соціальний проект – з виставою "Втеча з реальності" об'їздити всію область. І ми просили тіьки виділити кошти на транспортні видатки. Ми були готові раз на місяць з цим проектом виїжджати у кожний з наших районів. Але проект помер, тому що як завжди не вистачає грошей. Я вважаю, що в нашій області ми могли б цей проект відновити, адже він дуже доцільний".

От тому-то і виникла ідея відкриття окремого дитячого театрального сезону. Аби розкрити весь потенціал і можливості театру і дітям, і тим, хто за них відповідає.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: