Мистецькі ворота віднедавна вночі сяють різними кольорами » Новини Житомира
 
 


Мистецькі ворота віднедавна вночі сяють різними кольорами

Автор: admin від 17-09-2013, 20:57, переглядів: 1 552

Мистецькі ворота віднедавна вночі сяють різними кольорами

Всіма кольорами веселки відтепер світяться Мистецькі ворота в Житомирі. Тут нині тривають роботи з встановлення сучасного поліфункціонального майданчику із 4 модулями для відпочинку.

До Дня міста Житомира проведено благоустрій Мистецьких воріт – встановлено 6 світлодіодних енергоефективних RGB-прожекторів архітектурного освітлення від місцевого виробника – компанії РЕК.

Як повідомив директор КП «Міськсвітло», депутат міської ради Юрій Янушевич, підсвілення воріт вмикається разом із освітленням вулиць міста. «Ліхтарі споживають дуже мало електроктроенергії, мають гарантію від виробника 5 років. Світлодіодне освітлення ми встановили також на майданчику біля Мистецьких воріт», – говорить Юрій Янушевич.

Головний інженер компанії РЕК розповідає, що один прожектор споживає 15 Вт/годину, це можна порівняти зі споживанням електроенергії лампочки в холодильнику. Архітектурне освітлення відіграє роль не тільки окраси, а ще й освітлює прилеглу територію, працює і в спеку, і в морози.

Самі житомиряни в захваті від такого ідейного втілення, говорять, що тепер біля Мистецьких воріт стало куди більше люду – перехожі фотографуються, знімають відео, а мешканці сусідніх будинків узагалі мають змогу щовечора споглядати таку красу.

«Змінився не просто загальний вигляд Мистецьких воріт, а й атмосфера. Тепер цей майданчик можна називати по-справжньому мистецьким. Адже гра яскравих кольорів на арках архітектурної споруди, реконструкція самої ділянки та той майданчик, який незабаром планують відкрити, повністю переформатували обличчя Мистецьких воріт. Тут вже людно, а буде людей ще більше», – говорить житомирянка Алла, яка проживає у сусідньому будинку.

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: