Громадська рада закликає депутатів облради підтримати виділення субвенції житомирському ТТУ » Новини Житомира
 
 


Громадська рада закликає депутатів облради підтримати виділення субвенції житомирському ТТУ

Автор: admin від 18-09-2013, 17:41, переглядів: 1 228

Громадська рада закликає депутатів облради підтримати виділення субвенції житомирському ТТУ

Члени правління громадської ради при голові облдержадміністрації на позачерговому засіданні обговорювали проблеми житомирського ТТУ. Ініціатором скликання засідання став голова вільної профспілки працівників ТТУ Сергій Невмержицький. На завтрашній сесії обласної ради на розгляд депутатів буде винесено розпорядження голови облдержадміністрації про перерозподіл державної субвенції на перевезення пільговиків на користь житомирського ТТУ. З такою постановкою питання не погоджуються в інших містах і районах області, не підтримали розпорядження і члени депутатської бюджетної комісії. У самому ж ТТУ переконані, що мають всі підстави, аби отримати субвенцію в повному обсязі:

"Ми зробили запит до головного управління статистики, до якого звітують всі перевізники. За останньою офіційною інформацією, яку ми отримали, нас шокували ці цифри. Ми все-таки сподівалися, що ми перевозимо 60% від загальної кількості пільговиків області. А цифри, які ми отримали, говорять про те, що якщо підсумувати загальну цифру пільговиків, яких перевезли ми і автоперевізники, ми в минулому році перевезли 81,1%, а в цьому році 80,4% всіх пільговиків. Тобто, пільговиків ми перевозимо, а кошти нам не відшкодовують. Нас постійно перевіряють контролюючі органи. Фінансова інспекція, яка є правонаступником КРУ, підтвердила, що наші невідшкодовані втрати від пільгового перевезення пасажирів з 2004 по 2012 рік склали 96,4 мільйона гривень", – поінформувала начальник планово-економічного відділу ТТУ Валентина Таможська.

Якщо ТТУ перевозить 80% пільговиків області, то субвенції на пільгове перевезення підприємство отримує 30%. Говорили члени громадської ради і про те, що комунальні ТТУ завжди дотаційні підприємства, але є приклади їх ефективної роботи, і за ними далеко ходити не треба, каже голова громадської ради Леонід Антонюк:

"У нас була розмова з начальником вінницького ТТУ.Найголовніше, що було сказано цим керівником, це те, що все залежить від влади. Якщо влада йде назустріч ТТУ, як це сталося у Вінниці, питання буде вирішене. Що вони зробили в першу чергу – вони визнали пріоритетним видом транспорту в місті електротранспорт. Вони нам навіть надали пакет документів, що треба зробити у першу чергу. Якщо ми серйозно до цього питання не підійдемо, результату не буде. Потрібно, щоб міський голова, влада, громадськість навели порядок стосовно перевізників, які сьогодні займають цю нішу".

Правління громадської ради прийняло звернення до депутатів обласної ради, в якому просить "затвердити розпорядження голови Житомирської облдержадміністрації №258 від 21.08.2013 року про перерозподіл обсягу субвенцій. У зв’язку зі складною ситуацією, пов'язаною із функціонуванням ЖТТУ, неупорядкованим приватним перевезенням пасажирів міським та приміським транспортом в якості експерименту громадська рада пропонує на посаду начальника управління ЖТТУ підібрати кризового менеджера". У зверненні також рекомендується визначити головним транспортним перевізником в місті Житомирі трамвайно-тролейбусне управління, а міський електротранспорт – пріоритетним та перспективним.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: