На Житомирщині стартує донорська акція "Врятуй дитині життя" » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині стартує донорська акція "Врятуй дитині життя"

Автор: admin від 21-09-2013, 21:18, переглядів: 1 725

На Житомирщині стартує донорська акція "Врятуй дитині життя"

Допомогти врятувати життя дітям закликають активісти громадської організації "Жіноча Січ". Ними вдруге проводиться донорська акція "Врятуй дитині життя" на підтримку онкохворих дітей, котрі лікуються у відділеннях онкогематології. Як розповідають організатори, минулого року вперше захід провели на Тернопольщині. А цьогоріч вирішили долучити весь Західноукраїнський регіон, включно з Вінницькою та Житомирською областями. Усі зібрані запаси крові в нашій області направлятимуть адресно для дітей – пацієнтів гематологічного відділення Житомирської обласної дитячої лікарні.

Кожен донор отримає солодке заохочення, повідомляють організатори:

"В якому руслі буде проходити акція? По суті, коли ви здаєте кров, ви отримуєте талон. Пізніше ви його заносите до кав’ярні "Брама", що на вул. Михайлівській. Потім заповнюєте анкету та отримуєте подяку, і, у якості заохочення, – філіжанку кави або чаю з чимось солодким. І найголовніше, що на майбутнє ви зможете відстежувати, кому допомогла ваша кров", – розповів один із активістів акції Сергій Дунєв.

Донором може стати майже кожен, слід лише пройти медичне обстеження та дотримуватися ряду певних правил, наголошує спеціаліст обласного центру крові Людмила Тимощук:

"По-перше, це правильне харчування та підготовка до самої донації. Повинна бути вага не менше 50 кг; гостре, жирне, смажене, алкоголь та ліки не вживати, як мінімум, за добу. Ще існує один страх, міф можна сказати, перед донацією: "От я хочу врятувати, хочу допомогти, але мені страшно. Можливо мені буде боляче, або я можу заразитися". Це найперший страх, який виникає. Але я можу запевнити вас, що – ні".

Аби знайти якомога більше донорів, акцію "Врятуй дитині життя" проводитимуть впродовж 2 місяців у період з 15 вересня по 15 листопада.

Додаткова інформація про акцію "Врятуй дитині життя" за посиланням: https://vk.com/donor_zt, http://www.sich-zhinocha.org/ та за номерами телефонів (063)891-92-32 Оксана Вахнюк, (093)878-97-98 Сергій Бабич.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: