На Житомирщині газифіковано ще один населений пункт – село Карвинівка Романівського району » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині газифіковано ще один населений пункт – село Карвинівка Романівського району

Автор: admin від 23-09-2013, 19:08, переглядів: 2 764

На Житомирщині газифіковано ще один населений пункт – село Карвинівка Романівського району

21 вересня відбувся урочистий пуск газу у селі Карвинівка Романівського району.
У церемонії запалення довгоочікуваного блакитного вогника для жителів населеного пункту брали участь голова Романівської райдержадміністрації Олександр Чорноморець, голова Романівської районної ради Микола Григоришин, голова Карвинівської сільської ради Володимир Радушинський, начальник Чудвінського управління газового господарства Володимир Розпотнюк, начальник Романівської газової дільниці Юрій Кіндрук і виконувач обов’язків начальника Чуднівського управління УЕГГ Валентин Стаховський, Народний депутат України Віктор Развадовський, директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ірина Басова, представники громадськості та засобів масової інформації.
Процес газифікації сіл Карвинівка, Станіславівка, Бартуха та Гремляче, що входять до складу Карвинівської сільської ради, розпочався ще у 2006-му році. Тоді за кошти місцевого бюджету (близько 130 тис. грн) було виготовлено технічну документацію на будівництво підвідного газопроводу. Однак через обмеження державного фінансування подальші роботи було призупинено. Про це розповів журналістам перед початком урочистостей Карвинівський сільський голова Володимир Радушинський. «Значно покращилася ситуація лише 2011-го року, коли наш район очолив Олександр Чорноморець, – продовжив посадовець. – У минулому році село Карвинівка ввійшло до державної програми з будівництва підвідного газопроводу, кошторисна вартість якого – 3,2 млн грн».
Півроку знадобилося Чуднівській газовій дільниці, аби побудувати у Карвинівці газопровід протяжністю 15,1 км. Минулоріч було газифіковано село Гремляче та частково підведено газ до Карвинівки, де наразі газом користуються уже мешканці 70 % дворів. Крім того, до 15 жовтня заплановано газифікувати Станіславівку та Бартуху. Загальна вартість робіт – у межах 1,5 млн грн. Допоміг карвинівцям у цій справі і Народний депутат України Віктор Развадовський, надавши 145 тис. грн.
Будівництво ж розвідного газопроводу місцеві жителі фінансували власним коштом, об’єднуючись у кооперативи. Так, у складі кооперативу жителів Карвинівки – 164 особи. Підведення газу до двору людям обійшлося у 7 тис. 800 грн. А вже за бажання облаштувати мережу всередині осель довелося витратити 22 тис. грн.
Газифікація Карвинівки стане поштовхом до газифікації решти сіл у районі. У цьому переконаний голова Романівської райдержадміністрації Олександр Чорноморець. «Виконуючи соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича, ми докладаємо всіх зусиль, аби соціальна інфраструктура на селі була розвинена, а людям жилося краще. Створення заможного суспільства та конкурентоспроможної економіки – це ті основи, на які нас націлює Глава держави, – пояснив очільник району. – За підтримки та розуміння голови облдержадміністрації Сергія Рижука і голови правління ПАТ „Житомиргаз“ Валентина Ющенка було побудовано підвідний газопровід у селі Карвинівка. У 2011-му році район був газифікованим всього на 29 %, на сьогодні ж цей показник становить уже 61 %». Крім того, за словами посадовця, скоро розпочнуться роботи щодо будівництва підвідних газопроводів й до решти сіл на Романівщині, зокрема – Биківка, Сарнівка, Товща, Мала Козара та інші.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: