На Житомирщині створено тимчасовий оперативний штаб з реагування на надзвичайні ситуації » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині створено тимчасовий оперативний штаб з реагування на надзвичайні ситуації

Автор: admin від 25-09-2013, 18:12, переглядів: 1 891

На Житомирщині створено тимчасовий оперативний штаб з реагування на надзвичайні ситуації

Про це йдеться у розпорядженні голови облдержадміністрації, виданому напередодні (№301 від 24 вересня 2013 року). На першому засіданні оперативного штабу його керівник, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк, пояснив цілі і завдання штабу :

"Цілі – упередити можливі наслідки і не допустити надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути у разі виникнення стихії. Ми повинні працювати наперед і не допустити таких ситуацій, які ми споглядаємо в інших регіонах. Кожен отримав свої завдання і буде їх виконувати в спокійному штатному режимі".

Серед завдань, які отримала влада на місцях, такі: терміново забезпечити підтримання необхідних температурних умов в закладах освіти та лікарнях; наявність достатнього запасу пально-мастильних матеріалів та безперебійну роботу спеціалізованої техніки; підтримувати в належному стані вулиці, дороги та території загального користування.

Житомирському обласному центру з гідрометеорології та обласному управлінню водних ресурсів доручено організувати подвійний моніторинг гідрометеорологічної обстановки на об'єктах водного господарства, по басейнах основних річок.

Розпорядженням також передбачені доручення Управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області та департаменту цивільного захисту населення облдержадміністрації – привести в готовність органи управління, сили та засоби реагування на надзвичайні ситуації, пов'язані з погіршенням погодних умов осіннього періоду. Житомирському обласному управлінню водних ресурсів встановити постійний контроль за станом водозахисних споруд. Передбачити виставлення постів у місцях з високим ризиком переливу і можливим руйнуванням захисних гідроспоруд та своєчасно інформувати органи виконавчої влади. Головам райдержадміністрацій, міським головам (відповідно до затверджених планів евакуації) у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних з дощовими паводками, забезпечити місця для розміщення тимчасово відселених громадян з підтоплених територій та їх життєзабезпечення.

Обласний штаб звертається до жителів Житомирщини заздалегідь вжити застережних заходів та бути готовими до можливого погіршення погодних умов.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: