У Житомирі відкрили меморіальну дошку Леоніду Грищуку » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відкрили меморіальну дошку Леоніду Грищуку

Автор: news_maker від 26-09-2013, 17:50, переглядів: 1 691

У Житомирі відкрили меморіальну дошку Леоніду Грищуку

У Житомирі 26 вересня 2013 року відкрили ще одну меморіальну дошку. На цей раз дошку встановили відомому вченому-астрофізику Леоніду Грищуку.

Попри дощ, на вулиці Івана Кочерги зібралися рідні, друзі, однокласники, колеги Леоніда Грищука, адже саме тут знаходиться приміщення колишньої школи № 24, в якій навчався астрофізик.

«Леонід був найрозумнішим у нашому класі. Завжди брав участь у всіх олімпіадах і вигравав. Іноді вчителі дозволяли йому проводити заняття замість них. Був доброю, відкритою людиною. Любив футбол», – пригадує однокласник Леоніда Грищука Валентин Новосельцев.

Меморіальна дошка Леоніду Грищуку виготовлена за проектом відомого житомирського краєзнавця Георгія Мокрицького. Він зазначив, що за останні роки в Житомирі вперше встановлюють дошку, на відкриття якої могли прийти ті люди, які особисто були знайомі з великою постаттю.

Саме з ініціативи та фінансування родичів ученого-астрофізика була виготовлена дошка, яку за рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради розмістили на фасаді будівлі вечірньої школи по вулиці Івана Кочерги, 11 (будинок колишньої школи № 24).

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: