Кожна дитина, позбавлена рідного батьківського піклування, повинна мати сім’ю » Новини Житомира
 
 


Кожна дитина, позбавлена рідного батьківського піклування, повинна мати сім’ю

Автор: admin від 30-09-2013, 21:03, переглядів: 1 563

Кожна дитина, позбавлена рідного батьківського піклування, повинна мати сім’ю

Наприкінці минулого року в Україні намітилася позитивна тенденція із влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. Виконання соціальних ініціатив Президента України стосовно розширення мережі дитячих будинків сімейного типу на Житомирщині відбувається досить активно і вдало. Один із таких закладів у м. Радомишлі на Житомирщині відвідав заступник голови обласної державної адміністрації Ярослав Долгих.
В сім’ї Олександра і Ірина Крищенків зараз виховується 9 дітей, двоє з яких рідні. Олександр і Ірина довгий час працювали і проживали у Києві. Поштовхом до створенням будинку сімейного типу стала робота вихователями у благодійній організації «Отчий дім». У 2008 році родина переїхали жити на Житомирщину, тут і виховують дітей.
«Колись нам сказали, що ми не зможемо мати дітей, та ми твердо вирішили, що як би там не було, ми будемо батьками, - говорить Олександр Петрович. – Зараз ми виховуємо двох рідних дітей та дев’ятеро нас називають татом і мамою».
Підсумовуючи діяльність дитячого будинку сімейного типу родини Крищенків, наприкінці зустрічі Ярослав Дмитрович зазначив: «Сьогодні я ще раз переконався у тому, що ви дійсно живете справжньою сім’єю. Користуючись нагодою, хочу сказати, що ми, представники обласної влади, беремо зараз курс на виконання вимоги Президента України, щоб кожна дитина, позбавлена рідного батьківського піклування, знайшла собі сім’ю, отримала це право і його реалізувала. І перед нами стоїть задача, щоб у нашій області не залишилося інтернатних закладів – не тому що вони погані, а щоби кожна дитина знайшла таких же батьків, яких ми бачимо тут».
Зараз родина готується до народження малюка та сподівається, що їхня сім’я поповниться ще однією дитиною, яка на даний час позбавлена батьківського піклування.
Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: