Підтримка інвалідів – у полі особливої уваги влади Житомирщини » Новини Житомира
 
 


Підтримка інвалідів – у полі особливої уваги влади Житомирщини

Автор: admin від 30-09-2013, 21:07, переглядів: 1 780

Підтримка інвалідів – у полі особливої уваги влади Житомирщини

Про це заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, зазначив під час вручення унікального інвалідного візка у Радомишлі.
«Сьогодні ми приїхали сюди, аби вручити візок людині, якій він надзвичайно необхідний. Мова йде не про звичайне крісло, а таке, що пристосоване спеціально для вулиці», - говорить Ярослав Дмитрович.
Візок є унікальним, адже його конструкція дає змогу без перешкод пересуватися вулицями. «Для нас це неоцінений подарунок, - говорить інвалід І-ої групи Олексій Чешук, який отримав візок. – Декілька раз, виїжджаючи на вулицю на звичайному візку, він перекидався, тому що той не пристосований до ям і горбів на дорогах. Тепер зможу допомагати дружині із покупками».
«Такі візки є надзвичайно зручними, - наголошує заступник очільника області, - отримати їх ми маємо змогу завдяки співпраці між державними органами і благодійними організаціями. На Житомирщині це Громадська організація «Людяність». Маємо надію, що ще не один візок вручимо».
Всебічна підтримка тих, хто потребує допомоги з боку держави, є одним з пріоритетів Президента і Уряду. При цьому в центрі уваги - ветерани та інваліди війни. Забезпечення їх потреб, соціальний захист цих категорій громадян - це святий обов\'язок держави та суспільства.
На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення всіх інвалідів протезами та кріслами колісними, органами праці та соціального захисту населення проведено велику і копітку роботу щодо складання анкет, наповнення централізованого банку даних з проблем інвалідності персональними даними про інвалідів, які потребують забезпечення інвалідними візками.

Довідково
На території нашої області проживає 89,3 тис. інвалідів різних груп і категорій, серед них 5694 дітей-інвалідів, з них із захворюванням на дитячий церебральний параліч 494 дитини-інваліда. Понад 18 тисяч мають обмежені фізичні можливості і пересуваються за допомогою інвалідних візків і палиць.
Станом на 20.08.2013 інвалідними візками забезпечено 436 інваліда та технічними засобами реабілітації 644 особи. Крім того, за 2013 рік Житомирським державним експериментально протезно-ортопедичним підприємством видано 2422 протезно-ортопедичні вироби, 2812 пар ортопедичного взуття та інші засоби реабілітації в кількості 1538 одиниць.
Прес-служба облдержадміністрації
Підтримка інвалідів – у полі особливої уваги влади Житомирщини

Категорія: Новини / Новини Житомирщини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: