На Житомирщині відкрито ще один оновлений сільський ФАП » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині відкрито ще один оновлений сільський ФАП

Автор: news_maker від 7-10-2013, 13:38, переглядів: 1 596

На Житомирщині відкрито ще один оновлений сільський ФАП

У медицині сьогодні відбуваються глибинні реформи, метою яких Президент України Віктор Янукович визначає підвищення ефективності надання медичної допомоги, у першу чергу, сільському населенню. Зокрема, це стосується діяльності сільських ФАПів – покращення їх матеріально-технічної бази, укомплектування необхідним медобладнанням, медикаментами, створення належних побутових умов для роботи фельдшера.
Обласна, районна влада докладають спільних зусиль, щоб на Житомирщині рівень надання медичної допомоги жителям сіл покращився.
Так, 4 жовтня в селі Троща Чуднівського району відкрили фельдшерсько-акушерський пункт, який надає медичну допомогу близько 900 жителям. Очолює заклад Юрій Дмитрук.
Приміщення, в якому знаходився медичний заклад, вкрай потребувало ремонту. Тому одним із пунктів програми соціального і економічного розвитку села було записано проведення ремонту частини приміщення сільського клубу під ФАП. З цією метою з бюджету сільської ради було спрямовано 60 тис. грн. Проте цих коштів не вистачило, аби завершити ремонтні роботи. За допомогою керівництво ФАПу звернулося до місцевого господарства ТОВ «Аграрний фонд Терещенка», яке й виступило основним спонсором реалізації цього проекту. На виділені кошти були придбані газові конвектори. Із 15-ти приватних підприємців, які зареєстровані на території села, – 8 надали допомогу у відновленні ФАПу. Всі роботи виконувалися власними силами.
У відкритті фельдшерсько-акушерського пункту в Трощі взяв участь голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Рижук, який зауважив, що чинна влада сподівається на те, що з відкриттям в області оновлених фельдшерсько-акушерських пунктів населення зможе отримати долікарську медичну допомогу сучасного рівня.
На Житомирщині відкрито ще один оновлений сільський ФАП

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: