Громадська рада опікується питаннями розвитку громадянського суспільства, охорони здоров’я, соціального захисту населення » Новини Житомира
 
 


Громадська рада опікується питаннями розвитку громадянського суспільства, охорони здоров’я, соціального захисту населення

Автор: news_maker від 9-10-2013, 16:02, переглядів: 1 441

Громадська рада опікується питаннями розвитку громадянського суспільства, охорони здоров’я, соціального захисту населення

8 жовтня відбулося чергове засідання Правління громадської ради при облдержадміністрації за участю голови громадської ради Леоніда Антонюка, заступника директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлани Сластухіної.
На засіданні було розглянуто такі питання: про створення робочої групи по підготовці проекту змін до обласної програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2013-2015 рр.; про організацію семінару для представників інститутів громадянського суспільства департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації спільно з громадською радою при ОДА; інформацію від Житомирської обласної асоціації підприємців камінно-видобувної промисловості про ситуацію в цій галузі.
«Наше завдання зробити обласну програму сприяння розвитку громадянського суспільства ефективною, дієвою та результативною відповідно до Указу Президента України «Про Стратегію державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні та першочергові заходи щодо її реалізації», - наголосив Леонід Антонюк.
Обласні програми сприяння розвитку громадянського суспільства покликані сприяти створенню сприятливих умов для дальшого розвитку в Україні громадянського суспільства, запровадженню ефективного механізму взаємодії його інститутів з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування на засадах партнерства і взаємної відповідальності, забезпечення здійснення та захисту прав і свобод людини і громадянина. Також на засіданні з даного питання виступив член громадської організації інформаційно-аналітичного центру «Логос» Олег Яценко, який поділився досвідом роботи громади та влади в інших містах України, впливу громадянських організацій на державні органи.
Олег Яценко наголосив на тому, що потрібно об’єднати всі зусилля громадських організацій, підприємців, громадської ради при ОДА, щоб обласна програма сприяння розвитку громадянського суспільства була результативною, щоб державні кошти використовувалися ефективно. Важливим пунктом в кожній програмі в області має стати розділ «Очікувані результати», саме за цим можна буде давати об’єктивну оцінку по виконанню певної програми.
На засіданні громадської ради було прийнято рішення ініціювати перед головою облдержадміністрації питання щодо створення робочої групи по підготовці проекту змін до обласної програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2013-2015 рр.
Громадська рада при ОДА має позитивний досвід із допомоги вирішення різноманітних питань у діяльності громадських організацій та підприємців області. На дане засідання з питанням щодо вирішення проблем оподаткування їх діяльності звернулися представники ТОВ «Граніт ЛТД».

Громадська рада при облдержадміністрації тісно співпрацює із усіма департаментами та управліннями ОДА.
Зокрема, у своєму виступі Світлана Сластухіна наголосила, що співпраця департаменту та громадської ради будується виключно на принципах взаємної поваги та пошуку компромісних рішень; відкритості та гласності; відповідальності за виконання прийнятих зобов’язань.
Особливу увагу Правління громадської ради приділяє питанням охорони здоров’я, особливо вразливих верств населення – чорнобильців, інвалідів, ветеранів ВВВ та дітей-сиріт, дітей із малозабезпечених сімей. Так громадська рада спільно із департаментом праці, соціального захисту та охорони здоров’я працюють над усуненням недоліків, які виникають при наданні медичної допомоги «чорнобильцям». Раніше було підготовлено звернення членів громадської ради до голови ОДА та обласної ради про виділення земельної ділянки для створення центру іпотерапії для дітей.
Нагадаємо, що на наступний 2014 рік розроблено нові умови надання медичної допомоги чорнобильцям їх оздоровлення, соціальну адаптацію у спеціалізованих санаторно-курортних установах. Тому Леонід Антонюк наголошує, що з 2 вересня по 15 жовтня всі чорнобильці повинні зробити заявки на медичне обслуговування та лікування у спеціальних установах. Треба звернутися в органи соціального забезпечення. Адже сьогодні існує така проблема - держава виділяє кошти на лікування, а вони не використовуються, тому що своєчасно не зроблено заявки на лікування та проведення операцій, а також оздоровлення дітей. Лише спільними діями влади та громадськості можна досягнути бажаного ефекту у виконанні державних програм щодо лікування та оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції.
Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: