Житомирському Ботанічному саду виповнилось 80 років » Новини Житомира
 
 


Житомирському Ботанічному саду виповнилось 80 років

Автор: news_maker від 10-10-2013, 13:22, переглядів: 2 317

Житомирському Ботанічному саду виповнилось 80 років

Поважну дату сьогодні відзначають урочисто: з науковою конференцією, виставкою-конкурсом "Щедрі дари Полісся", концертом та нагородженням кращих працівників, що плекають "зелену перлину" міста. Ботанічний сад, заснований 1933 року, є навчальною та науково-дослідною базою Житомирського агроекологічного університету. Це єдина наукова установа такого профілю в зоні Житомирського Полісся. Сад площею 34,5 га, розташований уздовж вулиці Корольова, є окрасою східної частини міста.

Тут вирощується багато цінних дерев, кущів і трав’янистих рослин. Сьогодні зібрання деревних рослин досягло 550 видів, форм і сортів, а трав’янистих – понад 1000 видів. Живі колекції викликають постійний інтерес у науковців, жителів і гостей міста, студенти тут проходять предметну практику. Житомирський Ботанічний підтримує зв’язки з усіма ботанічними садами України та багатьма профільними установами за кордоном.

Науковці, що зібралися на ювілейний захід, на конференції обговорили тему "Ботанічні сади: проблеми інтродукції та збереження рослинного різноманіття". І , звичайно, гості свята мали задоволення з екскурсією пройти алеями і побачити Житомирський ботанічний сад в його розкішному осінньому вбранні.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: