Цими днями Житомирщина приймає представників з 15 регіонів України, які беруть участь у всеукраїнському семінарі стосовно вирішення питання молодіжного безробіття » Новини Житомира
 
 


Цими днями Житомирщина приймає представників з 15 регіонів України, які беруть участь у всеукраїнському семінарі стосовно вирішення питання молодіжного безробіття

Автор: news_maker від 17-10-2013, 19:48, переглядів: 1 410

Цими днями Житомирщина приймає представників з 15 регіонів України, які беруть участь у всеукраїнському семінарі стосовно вирішення питання молодіжного безробіття

Два дні поспіль учасники не лише обговорюватимуть теоретичні аспекти проблеми, а й поділяться власними практичними напрацюваннями, ознайомляться з роботою місцевих навчальних закладів та підприємств, які підтримують підприємницьку діяльність молоді. Відкриваючи семінар, заступник начальника департаменту сім'ї, молоді та спорту Олександр Антонюк підкреслив: на Житомирщині питання безробіття вирішується комплексно кількома структурами:

"У співдружності трьох основних суб'єктів цієї роботи: органів державної влади, федерації профспілок області та об'єднання роботодавців. У нас на рівні Житомирської області є регіональна угода між цими трьома партнерами. І основними напрямками в ній, що стосується соціального захисту населення, є заходи, спрямовані на подолання запобіганню безробіття молоді і працевлаштування молоді, яка активно шукає робоче місце"

Раніше держава використовувала примусові важелі впливу, аби підприємець брав до себе на роботу молодих спеціалістів, які тільки завершили навчання. Зараз же навпаки – підприємців намагаються заохотити влаштовувати практичні стажування для студентів і офіційно брати молодь на роботу, додає Олександр Антонюк:

"Сьогодні якщо створюються робочі місця і молодих людей приймають на роботу, то роботодавець упродовж кількох років не сплачує єдиний соціальний внесок за цих працівників. Якщо ж у таких працівників середня зарплатня, в цілому, за рік становить не менше, ніж три мінімальних заробітних плати, на наступний рік такий роботодавець по всьому фонду має пільги зі сплати єдиного внеску. Шукати треба партнерство, одними наказами і розпорядженнями не можна вирішити питання працевлаштування молоді"

Молоді люди повинні отримати підтримку та сприяння на ринку праці, а допомогу держава надаватиме, в першу чергу, соціально-незахищеним категоріям молоді, зауважує Олександр Антонюк.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: