Директор Житомирського професійного ліцею харчових технологій Анатолій Шмалюк презентував нову книгу "Полинові роси" » Новини Житомира
 
 


Директор Житомирського професійного ліцею харчових технологій Анатолій Шмалюк презентував нову книгу "Полинові роси"

Автор: news_maker від 18-10-2013, 19:21, переглядів: 2 659

Директор Житомирського професійного ліцею харчових технологій Анатолій Шмалюк презентував нову книгу "Полинові роси"

Книга складається з 2 розділів: "Поліська мозаїка" та "Не в’януть тюльпани в граніті". Перший присвячений рідному краю та його історії. Другий – пам’яті загиблим та живим воїнам Афганської війни.

"Полинові роси - це гірки сльози українського народу впродовж української незалежності. Це був дуже складний і непростий період становлення української державності. Мої вірші присвячені моїй маленькій батьківщині, де я народився Червоноармійську і тим проблемам, які існували на Україні в межах 22 років української незалежності", – розповів автор.

Книга "Полинові роси" розрахована на широке коло читачів, поезії в ній написані українською та російською мовами. Зважаючи на невеликий тираж, лише 500 примірників, книга розповсюджується безкоштовно і переважно у бібліотеках та школах області. Першими її отримали у подарунок земляки автора – учні Червоноармійської загальноосвітньої школи. Анатолій Шмалюк у своєму творчому доробку має майже 20 збірок прозових і поетичних творів. А ще він засновник щорічного Всеукраїнського фестивалю-реквієму "Розстріляна молодість".

Анатолій Шмалюк народився у містечку Червоноармійськ. Із шкільних років захоплюється поезією. Його вірші увійшли до "Хрестоматии русских поэтов стран СНГ". На вірші Анатолія Шмалюка написані десятки пісень українськими та російськими композиторами. Автор поетичних збірок "Полісянка", "Любов та біль", "Розовый закат", "Берёзовый плач", "Белые туманы", "Два береги моєї долі", "Перехрестя віків", "Вкрадена правда" та інші. Твори А. Шмалюка друкувалися у Польщі , Канаді, Австралії, Білорусії, Росії. До недавнього часу працював в органах державної безпеки. Полковник запасу СБУ. Член Національної спілки журналістів України. Багаторазовий лауреат Загальнонаціонального конкурсу "Українська мова – мова єднання". Нині працює директором Житомирського професійного ліцею харчових технологій.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: