У Житомирі правоохоронці затримали жителя Київщини, який перевів у готівку 130 тисяч гривень, викрадених хакерами » Новини Житомира
 
 


У Житомирі правоохоронці затримали жителя Київщини, який перевів у готівку 130 тисяч гривень, викрадених хакерами

Автор: news_maker від 21-10-2013, 19:41, переглядів: 1 230

У Житомирі правоохоронці затримали жителя Київщини, який перевів у готівку 130 тисяч гривень, викрадених хакерами

У пошуках роботи в Інтернеті 30-річний чоловік зацікавився одним з оголошень. Зв'язавшись з роботодавцем, з'ясував що у разі згоди, йому треба буде переводити в готівку гроші, які нібито виграні в он-лайн казино. Більшу половину переказаної суми чоловік мав перераховувати через електронні термінали поповнення на визначений рахунок. Решту – 40% – забирав у якості оплати своєї роботи.

Водночас "роботодавець" запропонував купити у нього за 400 доларів загублений паспорт, який мав би допомогти звести ризик участі у протиправній діяльності до мінімуму. Документ чоловік отримав уже за кілька днів, на одному з вокзалів йому його передав безпритульний. Таким чином організатор злочинної схеми уникав безпосереднього контакту та ідентифікації особи, кажуть у прес-службі обласного МВС.

Розповідаючи байку про нібито отриманий у спадок будинок, чоловікові вдалося принаймні двічі відкрити рахунки у банківських установах Житомира. За кілька тижнів на них надійшло понад 130 тисяч гривень, які він успішно перевів у готівку та поповнив електронні гаманці організатора схеми. Під час третьої спроби його затримали оперативники.

Виявилося, що усі гроші було отримано з різних підприємств держави. Робили це хакери, які проникли у систему дистанційного банківського обслуговування. Наразі правоохоронці встановлюють особу організатора та інших осіб, причетних до цього злочину.

А затриманому 30-річному молодику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до п’яти років.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: