Житомир вітав творчий звіт Червоноармійського району » Новини Житомира
 
 


Житомир вітав творчий звіт Червоноармійського району

Автор: news_maker від 22-10-2013, 12:42, переглядів: 3 050

Житомир вітав творчий звіт Червоноармійського району

Вже втретє обласний центр в залі Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені Івана Кочерги зустрічає творчий звіт одного з районів області. У третій понеділок жовтня честь виступати на головній сцені області зі своїми творчими здобутками випала Червоноармійському району.
На свято, яке дарували митці Червоноармійського району, завітали перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков та начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський. Разом із творчими колективами та жителями району на творчий звіт рідного краю приїхали голова Червоноармійської райдержадміністрації Станіслав Карпінський та голова районної ради Червоноармійського району Анатолій Липко.
Відповідально та самовіддано Червоноармійський район готувався до свого творчого звіту перед глядачами з усієї області. Так у районі в понеділок – 21 жовтня – в закладах освіти було оголошено вихідний день для того, щоб люди змогли приїхати на концерт та підтримати своїх земляків. Навчання ж за понеділок провели у суботу – 19 жовтня.
«Для нашого району творчий звіт до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка є особливою подією, адже двічі Великий Кобзар проходив старим шляхом по території Пулина (нині Червоноармійськ). У концерті та виставці беруть участь 220 чоловік», - розказала начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Лариса Павлова.
У творчому звіті Червоноармійщини виступали хоровий колектив районного будинку культури, хореографічні колективи, чоловічий вокальний колектив при районному будинку культури, акапельна група та дитячі колективи Червоноармійської школи мистецтв, тріо бандуристів. Останніми роками в районі надзвичайно розвивається школа мистецтв, в якій на хореографічному відділенні навчається 200 діток. Підростаюче покоління гідно демонструє всі грані творчості Червоноармійщини.
На відкритті творчих звітів районів голова облдержадміністрації Сергій Рижук зазначав, що головною особливістю звітних концертів є те, що вони дозволяють розкритися народним талантам, якими славиться наша область. Такі заходи мають вагоме значення у збереженні самобутності та історичної ідентичності українського народу.
Довідково: З 7 жовтня 2013 року по 21 квітня 2014 року щопонеділка на сцені обласного театру із творчими звітами з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка виступають колективи міст та районів області. Творчі звіти присвячені 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка, відбуваються відповідно до Указу Президента України «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка» з урахуванням клопотання Міністерства культури України. Першими естафету творчих звітів відкривали колективи Чуднівського району, далі – Черняхівського району. Цьогоріч райони області звітують по черзі згідно зворотного напрямку абетки. Творчі звіти розпочинаються щопонеділка о 15 годині. Вхід вільний для всіх бажаючих долучитися до культури наших земляків.
Кращі колективи області братимуть участь у заключному гала-концерті, присвяченому 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка, на сцені палацу «Україна» в Києві.

Прес-служба облдержадміністрації
Житомир вітав творчий звіт Червоноармійського району
Житомир вітав творчий звіт Червоноармійського району
Житомир вітав творчий звіт Червоноармійського району

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: