Житомиряни судяться із коростенською приватною фірмою “Чистота плюс” » Новини Житомира
 
 


Житомиряни судяться із коростенською приватною фірмою “Чистота плюс”

Автор: news_maker від 23-10-2013, 13:19, переглядів: 1 135

Житомиряни судяться із коростенською приватною фірмою “Чистота плюс”

8 позовів направлено до Корольовського та Богунського районних судів міста Житомира від ошуканих колишніх прибиральниць приватної фірми “Чистота плюс”. Люди скаржаться на невиплату їм заробітної плати та на нездійснення відрахувань до Пенсійного фонду України.

Рік тому влада Житомира просунула коростенську приватну фірму “Чистота плюс” на житомирський ринок комунальних послуг, надавши приватникам дозвіл на прибирання сходових клітин в будинках ЖЕКу №8. Прибиральниці, в більшості, були проти таких змін, але їх змусили звільнитись з ЖЕКу і примусово “засватали” до “Чистоти плюс”.
Коли термін дії договору у приватної фірми закінчився (в серпні 2013 року), фірма зникла, так і не виплативши своїм працівникам частину зарплат. У декого невиплати до Пенсійного фонду сягають 4 місяців! І це за умови, що люди працювали!

"Те, що проблема назріває, було видно ще рік тому", - коментує ситуацію депутат міської ради, викладач та вчитель Величко Олександр. Тоді він виступав проти приватної фірми і на міськвиконкомі, і на сесіях міської ради. Як аргумент до своїх виступів він надавав численні письмові скарги обурених прибиральниць та мешканців будинків.

“Зрештою наприкінці цьогорічної весни справедливість перемогла, - каже Величко, - і влада визнала помилковість прийняття рішення по залученню коростенської фірми. Проте пані Півоварова, очільниця управління житлового господарства міста, яка свого часу вмовляла прибиральниць йти на роботу в фірму, зараз “умила руки” і відвернулась від людей”.

Натомість за вирішення проблем ошуканих житомирян взялися юристи Величка Олександра і партії “Громадянська позиція” - вони допомогли написати та подати до суду позови, та будуть і далі супроводжувати ці справи до справедливого їх вирішення.

“Чому люди мають страждати через недалекоглядність влади або бажання “прихватизувати” житлово-комунальне господарство? ЖЕКи мають бути комунальними і працювати під жорстким громадським контролем, аж до звільнення недбайливих керівників. Тоді наші ЖЕКи обов’язково будуть значно ефективнішими”, - прокоментував ситуацію депутат Величко.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: