Туризм сприяє розвитку районів та сільських територій області » Новини Житомира
 
 


Туризм сприяє розвитку районів та сільських територій області

Автор: news_maker від 24-10-2013, 13:14, переглядів: 1 273

Туризм сприяє розвитку районів та сільських територій області

В останні роки туризм став невід’ємним компонентом світового економічного розвитку, а його обслуговування перетворилося на організовану індустрію багатьох держав. Сьогодні туризм суттєво впливає на такі ключові галузі економіки, як транспорт і зв'язок, торгівля, діяльність готелів і ресторанів, охорона здоров’я, сільське господарство. Про це під час VII Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми, сучасний стан та перспективи розвитку індустрії туризму в Україні та Польщі» заявив голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук, акцентуючи увагу на тому, що завдяки туризму розвиваються райони та сільські території області.
«На виконання ініціатив Президента України Віктора Януковича відповідні доручення щодо розвитку туризму та обласні програми вже направлені керівникам райдержадміністрацій і міськвиконкомів, зацікавлених департаментів і управлінь облдержадміністрації, – зазначив Сергій Рижук, відкриваючи конференцію. – Наш Поліський край з його вигідним географічним розташуванням, історико-культурними пам’ятками, неповторними краєвидами, багатою спадщиною, безцінними рекреаційними ресурсами та привітними і щирими людьми має всі умови для розвитку туризму».
Фінансування туристичних заходів з обласного бюджету цього року становить більше 80 тис. грн.
Серед туристично найбільш привабливих об’єктів Житомирщини –історико-культурний комплекс «Замок Радомисль», камінне село в Олевському районі, музей коштовного і декоративного каміння у Володарську-Волинському, Кляштор Босих Кармелітів у Бердичеві, плацу Терещенків на Андрушівщині, музей космонавтики ім. С.П.Корольова.
Підвищення туристичної привабливості області сприяє й розвитку районів та сільських територій. Адже до об’єктів туристичних маршрутів будуються дороги, проводиться реконструкція парків та скверів, облаштовуються місця відпочинку.
Відповідно до соціальних ініціатив Президента України місцева влада приділяє велику увагу розвитку сільських громад, реалізації перспектив формування економіки сільських територій. Так внутрішній в’їзний туризм області сприяє підвищенню соціального рівня життя сільських жителів, розвитку сільських територій, покращенню інфраструктури.
«На сьогодні на території області зареєстровано 9 підприємств – туристичних операторів, що мають відповідну ліцензію, загальна кількість туристичних підприємств різних форм власності – понад 50. За минулий рік підприємствами надано туристичні послуги майже 15 тисячам туристам та 5 тисячам екскурсантам. Загальний обсяг наданих туристичних послуг становив 32 млн. грн., платежі до бюджету склали більше півмільйона гривень», – зазначив очільник області.
Прес-служба облдержадміністрації
Туризм сприяє розвитку районів та сільських територій області

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: