Житомирщина є прикладом зміцнення українсько-польських відносини, у тому числі - через розвиток туризму » Новини Житомира
 
 


Житомирщина є прикладом зміцнення українсько-польських відносини, у тому числі - через розвиток туризму

Автор: news_maker від 24-10-2013, 13:16, переглядів: 1 462

Житомирщина є прикладом зміцнення українсько-польських відносини, у тому числі - через розвиток туризму

24 жовтня в приміщенні облдержадміністрації відбулася VII Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми, сучасний стан та перспективи розвитку індустрії туризму в Україні та Польщі». Вперше на теренах Житомирщини була проведена така конференція в статусі Міжнародної.
Участь в роботі конференції взяли голова облдержадміністрації Сергій Рижук, перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков, а також голови райдержадміністрацій, представники департаментів облдержадміністрації, науковці, професори, академіки, менеджери туризму та представники обласних ЗМІ.
Про сучасний стан та перспективи розвитку туризму на Житомирщині поінформував присутніх директор департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Василь Сухораба.
«Серед пріоритетних напрямків розвитку туризму в Житомирській області варто виділити розвиток ділового, культурно-пізнавального, зеленого, паломницького, активного та рекреаційного видів туризму. В області є перспективи для розвитку зеленого туризму. Так, у 2011 році в Житомирській області було створено осередок Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні. Власникам сільських садиб, бажаючим започаткувати діяльність у сфері сільського туризму, надається науково-методична та організаційна допомога», – повідомив посадовець.
В області надзвичайно швидко почав набувати популярності зелений туризм. В багатьох районах регіону вже створені сільські садиби, в яких відтворено колорит Полісся, облаштовані місця відпочинку, збережена природа. Зелений туризм сприяє розвитку сільських територій, до яких будуються та ремонтуються дороги, вкладаються інвестиції, створюються робочі місця.
Туризм є потенційно інвестиційно привабливим видом економічної діяльності в межах українсько-польського транскордонного регіону. Про це свідчать показники зовнішньоторговельних відносин.
«Загальний обсяг залученого з Польщі капіталу в економіку Житомирської області становить 10 млн. дол. США. За участі польських інвесторів на території області утворено 40 підприємств, з них одним із найбільших проектів є будівництво заводу з виробництва керамічної плитки та сантехнічного обладнання ТОВ «Церсаніт–Інвест» в Новоград –Волинському районі», – акцентував голова облдержадміністрації Сергій Рижук.
Надати першочергового значення розвитку галузі туризму вимагає і Президент України Віктор Янукович. У рамках виконання Національного плану дій Глави держави у серпні цього року Уряд схвалив Концепцію Державної цільової програми розвитку туризму та курортів до 2022 року. Мета програми – захист національних інтересів України у сфері туризму та курортів шляхом формування конкурентоспроможного національного туристичного продукту на внутрішньому та міжнародному ринках, створення умов для перерозподілу міжнародних туристичних потоків на користь України.
Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: