Спалах гепатиту "А" у Коростенському районі вже відправив на лікарняні ліжка 15 дітей та 9 дорослих » Новини Житомира
 
 


Спалах гепатиту "А" у Коростенському районі вже відправив на лікарняні ліжка 15 дітей та 9 дорослих

Автор: news_maker від 28-10-2013, 15:58, переглядів: 1 575

Спалах гепатиту "А" у Коростенському районі вже відправив на лікарняні ліжка 15 дітей та 9 дорослих

Клінічно підтверджені випадки захворювання на гепатит "А" зафіксовані минулого тижня серед жителів села Ходаки Коростенського району. Хворі госпіталізовані до Коростенської райлікарні. "Стан пацієнтів легкого та середнього ступеня", – інформує обласний позаштатний дитячий інфекціоніст Лариса Козик. – "Діти повністю забезпечені ліками, всім необхідним, діти всі обстежені. В регіоні останній випадок захворювання на гепатити був зафіксований десь 8-10 років тому. Вірусний гепатит, як будь-яке інфекційне захворювання має циклічний перебіг, тобто має свої епідеміологічні спади і підйоми. То це ми спостерігаємо зараз епідемічний підйом захворюваності на вірусні гепатити".

Спеціалісти нагадують, що вірус гепатиту передається побутово-контактним шляхом. Лариса Козик зазначає: "Причиною захворювання можуть бути і брудні руки, і вода забруднена, якщо сиру воду п'ємо, і продукти. Тобто, як звичайна кишкова інфекція передається ця хвороба. Певні труднощі щодо локалізації хвороби пов'язані із тривалим інкубаційним періодом, який становить в середньому 35 діб".

Водночас, з обласного управління державної служби з надзвичайних ситуацій повідомляють, що при Коростенській райдержадміністрації створена робоча група з контролю за епідситуацію, працює комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та з надзвичайних ситуацій. На місці виявлення захворювання працюють фахівці держсанепідслужби, Коростенської центральної райполіклініки, місцеві медпрацівники. Уточнюються причина та осередок спалаху інфекції на території Ходаківської сільської ради. Проводиться додаткове обстеження населених пунктів Ходаки, Купеч, Грозине щодо виявлення захворюваності та відповідна профілактично-роз’яснювальна робота серед населення. Здійснюється вибіркове обстеження дорослого населення, зокрема з групи ризику.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: